24 / 04 / 2024

Mobilya fuarı yerli ve yabancı firmaların akınına uğradı!

Mobilya fuarı yerli ve yabancı firmaların akınına uğradı!

Yıllık 2 milyar dolarlık ihracatının büyük bölümünü katma değerli ürünlerden elde eden mobilya sektöründe kabuk değişimi yaşanıyor. 10 yılda ihracatını 7 kat artıran sektör tasarıma yatırımın meyvelerini topluyor...



Yıllık 2 milyar dolarlık ihracatının büyük bölümünü katma değerli ürünlerden elde eden mobilya sektöründe kabuk değişimi yaşanıyor. 10 yılda ihracatını 7 kat artıran sektör tasarıma yatırımın meyvelerini topluyor. İhracat ve iç pazardaki potansiyeli gören firmaların yurtiçi ve dışından gelen alıcılarla buluştuğu İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) da bunun kanıtı. CNR Holding tarafından Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğinde gerçekleştirilen İSMOB, dün CNR Expo'da başladı. 2 Şubat'a kadar sürecek fuar, yerli yabancı firmaların akınına uğradı. MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, fuara 400 firmanın katıldığını, 200 firmaya ise doluluk nedeniyle yer verilemediğini açıkladı. 80 firmanın fuar alanına sığmayarak Expo'nun bahçesinde yer alan üç çadırda stant açtığını belirten Güleç, "Kapalı 60 bin metrekarelik net alanın dışında üç çadırda 12 bin metrekarelik bir alan daha yaratıldı. Bu yıl ilk defa fuar dışarı taştı" dedi. Güleç, İSMOB'un çevre ülkeler, Rusya, Balkanlar ve Ortadoğu'nun en önemli fuarı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Fuarımız dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ise Milano'dakinden sonra ikinci büyük organizasyonu. 6 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefimizi potansiyelin artmasıyla 10 milyar dolara çıkardık." 


ŞİMŞEK MORAL VERDİ


Fuara Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. Stantları ziyaret eden Bakan Şimşek, artık iç talep eksenli büyüme modelinden ihracat seferberliğine geçme zamanının geldiğini belirtti. Şimşek, "Uzun süredir cari fazla veren sektör temsilcileriyle bir arada olmak ayrı bir gurur kaynağı. Sektör aslında 70-80-90'lı yıllara göre, son derece büyük değişim ve dönüşümden geçti. Mobilya artık bir miktar daha sermaye yoğun, bilgi yoğun bir noktaya gelmiş durumda" diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, fuara katılamayan 200 firma olduğunu söyledi. Topbaş, "Bir müjde vermek istiyorum. Kentin kuzeyinde, havaalanı yakınında 1.5 milyon metrekarelik alanda bir 'fuar kampusu' kurmak üzere çalışmalarımız var" diye konuştu. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön