19 / 04 / 2024

Modoko, ilk mobilya AVM'si için imar iznini aldı!

Modoko, ilk mobilya AVM'si için imar iznini aldı!

Türkiyenin ilk mobilya sitesi Modoko, Türkiyenin ilk mobilya AVMsi için imar iznini bugün aldı. Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, Modoko için bugüne dek alınamayan imar iznini bugün aldıklarını açıklayarak, Mağazalarımız 4 kata kadar çıkabilecek



Mobilyanın başkenti olmak hedefiyle gerçekleştirilecek dev proje ile Modoko'nun Türk mobilya sektörünü 50 yıl ileriye taşıması amaçlanıyor...

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, yaptığı açıklamada Modoko için bugüne dek alınamayan imar iznini bugün aldıklarını bildirerek, Böylece mağazalarımız 4 kata kadar çıkabilecek. Bu izin sayesinde bir proje de geliştirdik. Modoko, Türkiyenin ilk mobilya AVMsi olacak diye konuştu.
 
Bundan tam 40 yıl önce Dudulluda 150 bin metrekare alan üzerine kurulan ve Türkiyenin ilk mobilyacılar sitesi olan Modoko, sektöründe bir ilki daha gerçekleştirerek Türkiyenin ilk mobilya AVMsini kurmaya hazırlanıyor.

 
 
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş ve çok sayıda siyaset adamı ile bürokrat katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Modokonun bu proje sayesinde dünyayla rekabet edecek hale geldiğini söyledi. Böylece esnafların sayısının artacağını belirten Ataş, gerekli destek verilirse sektörün ufkunun daha da açılacağını kaydetti.
 
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da, imar izni ile Modokonun yeni bir ışık kazacağını dile getirdi. Hem hukuki problemlerim ortadan kalktığını, hem de yeni projeler için sitenin önünün açıldığını aktaran Can, Yönetim binası, sosyal tesisler ve başka birçok bina yasal değildi, tapusu yoktu. Modokoya ait ve yeşil alan olarak gözüken yerlerle tapusuz alanları takas ettik dedi. 

"MODOKO'NUN DOĞUM GÜNÜ"

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, Modoko için yıllardır verdikleri mücadeleyi bugün sonlandırdıklarını belirterek, Bugün Modokonun doğum günü. Artık yönetim binamızın, sosyal tesislerimizin ve diğer alanlarımızın tapusu var.  Bundan böyle Modokolu mağazalar, 4 kata kadar alanlarını artırabilecek ve showroom alanlarını genişletecek. Modoko gibi eski ve köklü bir kurumun bugüne dek böyle bir izni alamamış olması aslında üzücü. Ancak bizler önümüze bakmalıyız. Tek hedefimiz, Modokodaki showroom alanlarını artırmak değil elbette. Modokoyu ve mobilya sektörünü 50 yıl ötesine taşıyacak bir projeyi, bugün burada ilk kez sizlerle paylaşıyorum. Modoko, Türkiyenin ilk mobilya AVMsi olacak. Burayı, tamamen bir alışveriş merkezi mantığıyla dizayn edeceğiz. Bunu hep yapmak istiyorduk, ancak önümüzde imar izni engeli vardı. Artık bunun için bir engelimiz yok. Türkiyenin en iyi mimar ve mühendisleriyle projeyi paylaşıp ihaleye çıkacağız. Tabii bu, 11 Mayıstaki genel kurulumuzdan sonra olacak diye konuştu. 
 
"MODOKO'DAN YAPILAN ALIŞVERİŞİN ARKASINDA BİZ VARIZ"

İki dönemdir görevde olan ve göreve geldikleri günden bu yana Modoko için önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Etem Özçelik, üyelerin elektriği indirimli kullanması ve Google Earth gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlattı. Bugün tüketicinin Google Earth üzerinden Modokoyu görüp seçtiği mağazadan ürünleri inceleyebildiğini dile getirdi. Modokoya gelen tüketicinin mağazayı eliyle koymuş gibi bulabildiğini belirten Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Özçelik, ayrıca, www.modoko.com.tr internet adresini 6 dilde yayına sokarak dünyaya entegre olduklarını kaydetti. Son olarak Güvence Belgesi ile tüketiciye güven tescil ettiklerini ifade eden Özçelik, Artık Modokodan aldığınız bir üründen memnun kalmazsanız, paranız size çok kısa süre içinde iade ediliyor. Bunun güvencesini Modoko Mobilyacılar Sitesi veriyor. Bu ne demek, Modokoda alışveriş yapıyorsanız, arkanızda biz varız, demek şeklinde konuştu. 


 
MODOKO, AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Modoko, İstanbul Anadolu Yakası Dudulluda 150 bin metrekare alan üzerine kurulu, 267 işletmecinin 350 mağazada perakende mobilya satışı yaptığı Avrupanın en büyük mobilya alışveriş merkezi. 2010 yılında yönetim anlayışında değişikliğe giderek profesyonel yaklaşımı benimseyen ve 40 yıllık geleneğini modern bir alışveriş merkezi olma yolunda projelerle birleştiren Mobilyanın Başkenti Modoko, yeni yatırımcıların gözdesi.
 


Geri Dön