25 / 04 / 2024

Modoko yurt dışına açılıyor!

Modoko yurt dışına açılıyor!

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Çalışkan, "Mobilya ihracatını yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz ülkelere 25'erli gruplar halinde ziyaretlerde bulunacağız. Potansiyeli en yüksek ve bürokrasi açısından en rahat olduğunu düşündüğümüz ülkeye ilk mobilya AVM'sini kuracağız" dedi...



150 bin metrekare üzerinde 600 modülden oluşan mobilyacılar çarşısında 300 firmanın faaliyet gösterdiği mobilya kooperatifi Modoko, yurt dışına benzerini kuracak ve ihracatı artıracak.

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, Ticaret Bakanlığı'ndan 3 milyon dolarlık ÜR-GE desteği aldıklarını söyledi. Çalışkan, "Mobilya ihracatını yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz ülkelere 25'erli gruplar halinde ziyaretlerde bulunacağız. Potansiyeli en yüksek ve bürokrasi açısından en rahat olduğunu düşündüğümüz ülkeye ilk mobilya AVM'sini kuracağız. Ülkeyi belirlediğimizde bakanlığa sunacağız. Bir sorun yaşamazsak 2020'de bu projeyi hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Modoko yurt dışına açılıyor!

İLK SIRADA IRAK VAR

Sabah'tan Pınar Çelik'in haberine göre; Aradıkları niteliklere en uygun pazarın şimdilik Irak olduğunu söyleyen Çalışkan, "İKEA tek başına 40 milyar dolar ihracat yaparken Türkiye'nin mobilya ihracatı 20 milyar dolar. Proje hayata geçtiğinde ihracatımızı ikiye katlamayı öngörüyoruz. Bu proje ile 365 gün ihracat yapacağız" diye konuştu. Türk firmalarının bayiliğini alıp ürünlerini satacaklarını belirten Çalışkan, faaliyete geçilecek ilk yıl 1.5 milyar liralık ek ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

TÜRK DİZİLERİ İHRACATI ARTIRIR

YENI inşa edilen ülkelerde potansiyel olduğunu belirten Çalışkan, Türk dizilerinin önemine de dikkat çekti. Çalışkan, "Türk dizileri yurtdışında çok izleniyor. Dizilere her sektörden ürün yerleştirme yapılırsa yine ihracatı artırır" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön