27 / 04 / 2024

MOL'da yüzde 90 indirimli gece yarısı açılışı

MOL'da yüzde 90 indirimli gece yarısı açılışı

Türkiye, yüzde 90 indirimle açılacak mağaza ile yeni bir alışveriş kültürüyle tanışıyor.



Türkiye'de üretim yapan 78 tekstilcinin birleşmesiyle oluşan ve İstanbul'daki Merter, Osmanbey, Laleli semtlerinin baş harflerinin birleşmesiyle oluşturulan MOL, 17 Ocak 2009 Cumartesi gecesi, ilk mağazasını Kurtköy Atlantis Alışveriş Merkezinde saat 24.00'te açacak. Dünyada ilk defa uygulanacak modelle ortaya çıkan MOL'un İcra Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Wenice Kids'in de sahibi olan Oktay Özdemir, 78 üyenin arkasında 398 üretici olduğunu, sisteme dahil olmak için şimdiden 400 firmanın sıraya girdiğini söyledi. "MOL'a katılmanın en önemli şartı Türkiye'de üretmek ve Türk markası olmak" diyen Özdemir, "Asla belli bir kalitenin altına inmeyeceğiz. Ürünlerin tamamı uluslararası standartta ürünler. 5 liraya ürün satacağız. Çok kaliteli bir pantolon 12 lira olacak. Bizimle kimse rekabet edemez. Çünkü üretici fiyatıyla giriyoruz. Hiç bir aracılık ve komisyon yok. İlk mağazamızda 5 liradan 5 bin liraya kadar ürünler olacak" diye konuştu.

CİRONUN YÜZDE 3'Ü TANITIMA
Uzak Doğu'dan yapılan hiçbir ithalatın kendileriyle baş edemeyeceğini vurgulayan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: "MOL'un cirosunun yüzde 3'ünü Türkiye'nin tanıtımına ayıracağız. Almanya'daki ciromuzun yüzde 1'ini de boşanmış ailelerin çocuklarının eğitimine harcayacağız. Sosyal sorumluluk projeleri de desteklenecek."

Alışverişte psikolog ve kuru temizleme
MOL'dan ürün satanlar için sezon sonlarında ücretsiz kuru temizleme kampanyaları düzenleyeceklerini belirten Özdemir, bunun için kuru temizlemecilerle görüşmeler yaptıklarını belirtti. Özdemir, MOL mağazalarında psikologların da görev yapacağını ve alışveriş sırasında sıkılan müşterilere destek vereceklerini anlattı.

HEDEF 3 BİN İSTİHDAM
2009'da 56 mağazaya ulaşacaklarını, bunun 18'inin yurt içi, kalanının yurt dışında ve 19 ülkede açılacağını ifade eden Oktay Özdemir, ilk mağazada 130 kişiye istihdam sağladıklarını, 56 mağaza ile 3 bin kişi istihdam edeceklerini söyledi.

Türkiye

Geri Dön