27 / 04 / 2024

Mollaoğlu Toplu Konutlarının sahibi tutuklandı!

Mollaoğlu Toplu Konutlarının sahibi tutuklandı!

Mollaoğlu Toplu Konutlarının sahibi Mustafa Mallı, "Biz peygamber soyundan geliyoruz. Seyidiz. Bizden ev alan cennetten ev almış sayılır" diyerek vaatlerde bulunduğu iddia edildi



Kocaeli'nin Gebze İlçesinde 1049 kişiyi, peygamber soyundan geldiğini iddia ederek konut sahibi yapma vaadiyle dolandırdığı ileri sürülen Mollaoğlu Toplu Konutlarının sahibi Mustafa Mallı, önceki akşam yakalanarak tutuklandı. Bu güne kadar mağdurların çatılara çıkıp protesto gösterileri yapmalarına da neden olan Mustafa Mallının adliyeye sevk edildiğini öğrenen ve dolandırıldıklarını ileri süren üyeler, Gebze Adliyesine akın etti.

PEYGAMBER TORUNUYUM

İddiaya göre Gebzede 2008 yılında kendisini peygamber torunu olarak tanıtan Mustafa Mallı, 1049 aileyi konut sahibi yapma vaadiyle üye kaydedip, bu ailelerden birikimleri olan altın ve dövizleri toplayarak kayıplara karıştı. Biz peygamber soyundan geliyoruz. Seyidiz. Bizden ev alan cennetten ev almış sayılır gibi vaatlerde bulunduğu da belirtilen, mağdurlardan 296sının suç duyurusu üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Mustafa Mallı, önceki akşam saat 17.30 sıralarında yakalandı. Mustafa Mallı dün sevk edildiği Gebze Adliyesinde tutuklandı.

HABERTÜRK

 


Geri Dön