24 / 04 / 2024

MOSDER, mobilya tasarımında yeni fikirleri ödüllendirdi!

MOSDER, mobilya tasarımında yeni fikirleri ödüllendirdi!

MOSDER tarafından düzenlenen 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yanı sıra profesyonellerin başvurduğu yarışmanın ödül töreni, YEM'de gerçekleştirildi



Yenilikçi mobilya tasarımlarının hayat bulduğu Tasarım Yarışmasında ödül alan isimler açıklandı. Genç yeteneklerin tasarımlarının ilk kez üretime alındığı Tasarım Yarışmasında, çok fonksiyonlu mobilyalar öne çıktı. İşlevsel yapısıyla kullanım kolaylığı sunan depolama koruma düzenleme ünitesi, gençlerin odalarında daha fazla alana sahip olmalarını sağlayan fonksiyonel genç mobilyası, Akdenizden ilham alınarak geliştirilen oturma dinlenme ürünü ve kullanıcının istediği türde kitapları bir arada bulabildiği tamamlayıcı mobilya servis ünitesi gibi tasarımlar dikkat çekti.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yanı sıra profesyonellerin başvurduğu yarışmanın ödül töreni, 13 Aralıkda Yapı-Endüstri Merkezinde (YEM) gerçekleştirildi.

Türkiyede ilk kez üniversite öğrencilerinin mobilya tasarımlarının sanayiciler tarafından üretime alındığı yarışma, binlerce TLlik para ödülünün yanı sıra, tasarım haklarının tescili, uluslararası fuarlara katılım ve sektör öncüsü markalarda kariyer olanakları sunuyor.

Ödül töreninde bir konuşma yapan MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, mobilya sektöründe tasarım yatırımlarının artış gösterdiğini aktararak, markalaşma oluşumunun tasarımdan ayrı düşünülemeyeceğini vurguladı. Mobilya sektöründe markalaşmanın öne çıktığını belirten Davulcuoğlu, Farklı fikirlere sahip yetenekli gençlerin sanayicilerimizle elele vererek oluşturduğu güzel tablo, bizler için büyük önem taşıyor. Bu yıl Türkiyede ilk kez, öğrencilerimizin dizayn ettiği ve dereceye giren mobilyaları hayata geçiriyoruz. Yedi yıldır Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışmasını gerçekleştirmekten de mutluluk duyuyoruz. dedi.

Yarışmada birincilik ödülü kazanan tasarımlar ve üretime alan markalar ise şu şekilde sıralanıyor:

Oturma Dinlenme / NDesign

Akdenizin eşsiz doğasını anımsatan keçiboynuzu stiliyle oluşturulmuş; oturma, uzanma ve uyuma temasını bir arada sunan tasarımıyla

Dilek Kepenek, Marmara Üniversitesi

Depolama Koruma Düzenleme / Alfemo

Depolama ünitesi olarak kullanım kolaylığı sunarken oturma elemanı olarak da kullanılabilen işlevsel tasarımıyla

Eray Erdemli, Cansu Baklacı, Ayşe Merve Güner, Bilkent Üniversitesi

Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi / NDesign

Kullanıcının istediği türde kitapları bir arada bulmasını sağlayan modüler tasarımıyla

Memduha Mehtap Elligıram, Anadolu Üniversitesi

Genç Mobilya / Serhat

Yatakların arasına gizlenebilecek modüler masaya sahip, odadaki hacim kaybına çözüm getiren tasarımıyla

Başak Elbüken, Caner Yaşa, Sinana Yıldız, Mimar Sinan Üniversitesi

Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası: Tek bir yatağın bünyesinde dolabı da barındırdığı, engelli kullanıcının yatak ve çevresi ile ilişkilerinin yeniden ele alındığı tasarımıyla

Orçum Erdem, Ali Şahinkaya, Merve Komar, Mimar Sinan Üniversitesi

MOSDER

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) mobilya sektörünün öncü 39 markasını tek çatıda toplayarak, sektörün yüzde 50sini aşkın kesimini temsil etmektedir. MOSDER, dünyanın en büyük 3. mobilya fuarı olmaya aday İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor. Sektörün global ölçekteki konumunu koruması için çalışmalarını sürdüren MOSDER, her yıl Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile sektörde sinerji oluşturuyor.


Geri Dön