18 / 04 / 2024

Moskova'da konut inşaatlarında rekor!

Moskova'da konut inşaatlarında rekor!

Rusya'da konut sorununun en çok yaşandığı Moskova'da inşaat sayısı rekor kırdı. Bölgede toplam emlak metrajı 10,4 milyon metrekare olurken, bu miktarın 4,5 milyon metrekarelik bölümünün konutlardan oluştu.



Rusya'da konut sorununun en çok yaşandığı Moskova'da bu yıl inşaat sayısı rekor kırdı. 1 Ocak 2019 yılından beri kullanıma giren toplam emlak metrajı 10,4 milyon metrekare olurken, bu miktarın 4,5 milyon metrekarelik bölümünün konutlardan oluştu.

TürkRus Haber'de yer alan habere göre; İmar Politikalarından Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Marat Husnullin, konut inşaatlarının Moskova'nın gelişmesinde lokomotif rol üstlendiğini belirterek, şehirdeki emlak stoğunun yüzde 15'lik kısmının son 8 yılda inşa edildiğini kaydetti.

Moskova'da son 9 yılda inşa edilen 77,2 milyon metrekarelik emlağın 30,5 milyon metrekaresi konutlardan meydana geliyor.

Husnullin yıl bitmeden 500 bin metrekarelik konutun daha kullanıma hazırlanabileceğini kaydetti. PricewaterhouseCoopers'ın verilerine göre, Moskova konut inşaatı temposu bakımından dünyada New York'un önünde, 4'ncü sırada bulunuyor.

Ancak uzmanlar önümüzdeki yıl Moskova'da konut inşaatlarında duraklama dönemine girilmesi planlanıyor.
 


Geri Dön