26 / 04 / 2024

Hollanda'da konut inşaatları için yeni plan!

Hollanda'da konut inşaatları için yeni plan!

Hollanda'da çiftliklerde 53 milyar kilogramlık inek gübresinin, konut inşaatında kullanılması planlanıyor. Öğrencilerin geliştirdiği bir proje ile her sene boşa giden gübrelerin değerlendirilmesi amaçlanıyor.



Amsterdam Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencilerinin "tezekten evler" projesi, Hollanda'nın Eindhoven kentinde gerçekleştirilen "Tasarım Haftası"nda ön plana çıkan çalışmalardan biri oldu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Hollanda'da çiftliklerde 53 milyar kilogramlık inek gübresinin, konut inşaatında kullanılması planlanıyor.

Hollanda da konut inşaatları için yeni plan!

Öğrencilerin geliştirdiği bir proje ile her sene boşa giden gübrelerin konut inşaatında kullanımı amaçlanıyor. Bu şekilde, Hollanda'daki azot salımının en önemli sebeplerinden biri ortadan kalkarken inşaat maliyetleri de büyük oranda düşecek. 

Tasarım haftası için, Hollanda'nın en bilinen sosyal problemlerinden birini seçmek isteyen Doris Hondtong ve iki arkadaşı, azot salımının en önemli sebeplerinden biri olan inek gübresi ile neler yapılabileceğini değerlendirdi.

Hollandalı öğrenciler, bir taşla birçok kuş vurmak amacıyla tezekten konut projesini geliştirdi. Doris Hondtong projeyi, "Bunu bir yapı malzemesi olarak kullanarak bir taşla iki kuş vurmuş olacağız. Çiftçilerin gübrelerinden kurtulmalarına yardım edecek ve ondan çok ihtiyaç duyulan evlerin yapılabilmesini sağlayacağız" şeklinde anlatıyor.

Hollanda'daki konut krizi büyüyor!


Geri Dön