19 / 04 / 2024

Moskova'da lüks konut satışında rekor yaşandı!

Moskova'da lüks konut satışında rekor yaşandı!

Frank analistleri Moskova'da lüks konut segmentinde artış olduğunu bildirdi. Moskova'da geçtiğimiz yıl "elit" konut satışları 100 milyar ruble (1,6 milyar dolar) seviyesinde olduğu belirlendi...



Moskova'da lüks konut segmentine gelen taleplerle beraber satışlar da yükselişe geçti.

TürkRus'da yer alan habere göre; Moskova'da lüks konut segmentinde arzla beraber satışlar da yükselişe geçti

Uluslararası emlak acentesi Knight Frank analistleri, 2019 yılında lüks konut satışlarının 2018 yılına kıyasla 30 milyar ruble artış gösterdiği belirtildi.

Acentenin bildirdiğine göre, başkentte elit kategoride bir konutun fiyatı ortalama 87 milyon ruble olarak hesaplandı (1,4 milyon dolar). Elit konut satışlarında en büyük artış ise fiyatı 200 milyon rublenin üzerindeki konutlarda yaşandı.

Business FM'e konuşan Kalinka Group yetkilileri ise 2019'da çok sayıda elit ve premium konut inşaatının tamamlandığını dile getirerek, piyasaya arzın arttığı dönemlerde satışların yüzde 20 ile 30 arasında artma eğilimi gösterdiğini söyledi.

Elit kategori konut fiyatlarının en yüksek olduğu civar yine Patriarşiye Prudı çevresi oldu. En erişilebilir elit konutlar ise Dorogomilovo'da. Business FM, Hamovniki semtindeki elit konutların da 2019'da çok rağbet gördüğünü aktarıyor.

Moskova’da konut kiraları arttı!


Geri Dön