25 / 04 / 2024

Moskova'daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

Moskova'daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

İnşaatlar için boş arsa sıkıntısı yaşanan Moskova’da eski sanayi sitelerinin arazilerinde yeni projelere hayata geçiriliyor. Grayoronovo, Zyuzino, Kaşirskoye Şosse, Beskundikovo, Kuntsevo, Korovino ve Teplıy Stan isimli sanayi sitelerinde toplam 1,5 milyon metrekare büyüklükte yeni konut yapılacak.



İnşaatlar için boş arsa sıkıntısı yaşanan Moskova’da eski sanayi sitelerinin arazilerinde yeni projelere hayata geçiriliyor. Türk Rus'ta yer alan habere göre; Moskova Belediyesi, yedi eski sanayi sitesindeki inşaat projelerini onayladı.

Grayoronovo, Zyuzino, Kaşirskoye Şosse, Beskundikovo, Kuntsevo, Korovino ve Teplıy Stan isimli sanayi sitelerinde toplam 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde yeni konutların yapılacağı belirtildi. Sanayi sitelerinin 173 bin metrekare, iş komplekslerinin 342 bin metrekare yer kaplayacağı, inşaatların büyük bölümünün ise konutlardan meydana geleceği ifade edildi. 

 Moskova daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

Moskova’da daha önce, dört eski sanayi sitesinin olduğu beş arazide de toplam 240 milyar rublelik (3,2 milyar dolar) yatırım yapılacağı belirtilmişti. 

Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Vladimir Yefimov, Aviamotornaya, Kuryanovo, Kaşirkoye Şosse ve Yujnıye Oçakovo sanayi sitelerinde inşa edilecek projeleler için toplam 240 milyar ruble yatırım yapılmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Moskova Belediyesi, başkentte 23 eski sanayi sitesinin yenilenmesine karar vermişti. Başkentin farklı bölgelerindeki eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble yatırım yapılması ve 500 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Rusya'da ev sahipleri Slav olmayanlara evlerini kiralamıyor!

Moscow City'de yılın emlak satışı rekoru kırıldı!


Geri Dön