19 / 04 / 2024

Rusya'da ev sahipleri Slav olmayanlara evlerini kiralamıyor!

Rusya'da ev sahipleri Slav olmayanlara evlerini kiralamıyor!

Rusya'da gerçekleştirilen bir ankette, Moskova ve St.Petersburg’daki konut sahiplerinin yüzde 17’sinin evlerini yalnızca Slavlara kiraya vermeye hazır oldukları ortaya çıktı. 



Rusya'da gerçekleştirilen bir ankette, Moskova ve St.Petersburg’daki konut sahiplerinin yüzde 17’sinin evlerini yalnızca Slavlara kiraya vermeye hazır oldukları ortaya çıktı. Türk Rus'ta yer alan habere göre; araştırma sonucunda, fiyatı daha ucuz olan kiralık evlerin sahiplerinin evlerini Slav olmayan kişilere kiralamaya daha soğuk baktığı tespit edildi.

The Meters adlı emlak şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Yandex, Cian, DomKlik ve Domofond aracılığıyla kiraya verilen konutların sahiplerinin bu konudaki tutumu incelendi. 

Domofond sitesindeki kiralık ev ilanlarına bakıldığında Moskova’da yüzde 13’ünün, St.Petersburg’da yüzde 20’sinin “Yalnızca Slavlara kiralanır” notu olduğu görüldü. 

Rusya da ev sahipleri Slav olmayanlara evlerini kiralamıyor!

Evini yabancılara kiralamayacağını ifade eden ev sahiplerinin oranının en düşük olduğu yerler ise Moskova’da yüzde 5, St.Petersburg’da yüzde 13 olarak görüldü.

“Yabancı karşıtlarının" başında konutlarını 30 bin rublenin altında kiraya veren kişiler yer alıyor. Moskova’da en ucuz kiralık konut ilanlarının yüzde 30’unda, St.Petersburg’da yüzde 24’ünde “Yalnızca Slavlara kiralanır” ifadesi bulunuyor.

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?


Geri Dön