25 / 04 / 2024

Motorine sessiz sedasız 2,38 TL’lik indirim! EPGİS indirimi neden duyurmadı?

Motorine sessiz sedasız 2,38 TL’lik indirim! EPGİS indirimi neden duyurmadı?

Motorinin litre fiyatına bu geceden geçerli olmak kaydıyla 2,38 TL’lik bir indirim yapıldı. Akaryakıt fiyatları, son haftaların en çok tartışılan ve takip edilen konuları arasında yer alıyor. Brent petrolün rekor seviyelere ulaşmasıyla benzin ve motorine dikkat çekici zamlar yapıldı.



Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası petrol arzında yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle 140 dolarları gören Brent petrolün ardından benzin ve motorine peş peşe zamlar gelmişti. 25 TL’lere kadar dayanan motorinin litre fiyatı, brent petrol arzında sorun yaşanmayacağı, Rusya-Ukrayna barış müzakereleri ve batının Rusya’ya yaptırımları sonrası, gerilemeye başladı. 15 Mart Salı günü gece yarısından itibaren brent petrolde yaşanan düşüşün ardından motorinin litre fiyatına 2,38 TL’lik bir indirim yapıldı. Ancak söz konusu indirim, EPGİS tarafından duyurulmadı.  

MOTORİNE SESSİZ SEDASIZ İNDİRİM!

Bu geceden geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 2,38 Türk lirası indirim yapıldı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) söz konusu fiyat değişimini kamuoyuyla paylaşmadı. Daha önce yapılan indirim ve zam kararlarını duyuran EPGİS, sessiz sedasız yapılan 2,38 TL’lik indirimle ilgili herhangi bir duyuru yayınlamamıştı.

Motorine sessiz sedasız 2,38 TL’lik indirim! EPGİS indirimi neden duyurmadı?

Akaryakıt fiyatlarında zam yapılacağı ve ardından zammın geri çekildiği haberlerinin ardından EPGİS'i hedef alan açıklamalarda bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, EPGİS'in vatandaşları manipüle ederek, akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini kaydederek, suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön