18 / 05 / 2024

MTV ödemelerinin son günü yaklaşıyor. Bankalar MTV ödemesine özel faizsiz taksit imkanlarını açıkladı

MTV ödemelerinin son günü yaklaşıyor. Bankalar MTV ödemesine özel faizsiz taksit imkanlarını açıkladı

MTV ödemelerinin ikinci taksiti temmuz ayı itibarıyla gerçekleşiyor. Gerek özel gerekse devlet bankalarından MTV ödemelerine ilişki faizsiz taksit imkanı. İşte detaylar…



Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hesaplama tablosu açıklanırken, ikinci ödeme tarihleri de büyük merak konusu. MTV geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da iki taksit şeklinde ödenecek.

Ödemelerinin ilki geçtiğimiz ocak ayında gerçekleşecekken, ikinci taksiti ise içinde bulunduğumuz temmuz ayında yapılacak. Ocak ayındaki ödemeler 1 Ocak – 31 Ocak tarihlerinde uygulanmıştı. Temmuz ayındaki ödemeler ise 1 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi gerekiyor.

 MTV ödemelerinin son günü yaklaşıyor. Bankalar MTV ödemesine özel faizsiz taksit imkanlarını açıkladı

2022 MTV ORANI NE KADAR OLDU?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de içinde bulunduğumuz yılın başında  yayımlanmıştı. Son verilen karar ile % 36,2 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne özel olarak yüzde 25 oranında uygulanacak. Resmi Gazete'de açıklanan ve yürürlük kapsamına giren karara göre otomobil, arazi taşıtları ve kaptıkaçtıda 2022 yılında en yüksek MTV oranı 62 bin 633 lira olurken en düşük MTV ise 136,25 TL şeklinde oldu.

MTV ÖDEMESİ NEREYE YAPILIYOR?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, çeşitli bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde 1 Ocak 2020’den tarihinden itibaren geçerli olarak değişikliğe gidilmişti. Tüm bunlara göre; vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile PTT ile tahsilller sağlanıyor.

Çeşitli özel bankalar ise ödemeler için özel kampanyalar hazırladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön