24 / 04 / 2024

Muammer Aksoy Kuşadası yatırımları hakkında bilgi verdi!

Muammer Aksoy Kuşadası yatırımları hakkında bilgi verdi!

Pine Bay Otel'de, 'Kese Dağı ve tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri' hakkında bilgi verildi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ilçeye kazanımlar sağlayacak projelerin uygulanabilirlik analizlerinin yapıldığını kaydetti.




Aydın Kuşadası Pine Bay Otel'de, 'Kese Dağı ve tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri' hakkında bilgi verildi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ilçeye ve ülkeye kazanımlar sağlayacak projelerin uygulanabilirlik analizlerinin yapıldığını kaydetti.

Kuşadası Kaymakamlığı'nın önderliğinde, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) desteğiyle hazırlanan 'Kese Dağı ve tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri' için kapanış toplantısı Pine Bay Otel'de yapıldı. Toplantıda her iki fikir projesini çizen mimarlar sunumlarını yaparak projelerle ilgili bilgi verdi.

Projeyi duyduğu ilk günden bu yana heyecan içinde olduğunu söyleyen CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, hayata geçirilmesi için gerekli desteği vereceklerini söyledi. Projeyle ilgili olarak bölgenin imar planı konusunda bazı adımlar attıklarını ifade eden Başkan Kayalı, "Bu projenin burada kalmaması, hayata geçmesi lazım. Projenin tamamının bir anda gerçekleşmesi de çok önemli değil, ama yeter ki bir yerden başlayalım. Bu yaza doğru Kese Dağı'nın, Orman Bakanlığı'nın izin verdiği ölçüde mesire alanı olarak düzenlenmesi için adımlar atacağız. Bisiklet yolunun bir bölümü açılmış, burası çok küçük bir mali kaynakla düzenlenebilir. İnsanlarımızın daha çabuk benimsemesini sağlamak için bir an önce uygulamaya girmemiz lazım. Bu projeye katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza ve emeği geçenlere Kuşadası Belediyesi adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

"KRUVAZİYERDE BİRİNCİ SIRADAYIZ"

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da, kentte yaşayan herkesin, kente karşı sorumluluğu olduğunu söyleyerek, "Bu şehirde yaşayan simitçisinden başlayarak, emeklisine, memuruna, iş adamına, Kaymakamına, Belediye Başkanına kadar, hepimizin bu şehre, bu güzel doğaya, görevlerimiz var. Hangi konumda ve hangi noktada olursak olalım bu güzel coğrafyaya hepimizin ödevleri vardır. Bu arayışın sonucunda bu projeler gündeme geldi" diye konuştu. Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde lider konumunda olduğunu söyleyen Kaymakam Muammer Aksoy, yapılacak tüm projelerin kruvaziyer turizmi ile bütünleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Kaymakam Aksoy, "Kruvaziyerde birinci sıradayız. Tüm hareketlerimiz bu en güçlü kruvaziyer alanında olmalı. Çok güçlü olduğumuz bir alanı hayatımızla bütünleştirip, ondan daha fazla yararlanma ve daha fazla kazanmamız gerekiyor. İşte oradan hareketle Kese Dağı çok önemlidir. Yolunu çizdiğiniz, genel hatlarını belirlediğiniz bir fikir sizin tarafınızdan belki uygulanmaz ama başkası tarafından uygulanır. Biz olmazsak Bakanlık ihaleye çıkarır, bir firma alır bunu yapar. Kazanan yine Kuşadası, kazanan yine ülkemiz olur. Önemli olan yapılmasıdır. Bugün yaptığımız çalışmalarla bir adım daha attık. Projenin uygulanabilirlik analizlerini yaptık. Bu fikirler çok kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Sunumu yapılan projeler birebir böyle olmayabilir. Önemli olan yapılmasıdır. Bu projeler bundan sonraki çalışmalara fikir verecek. Yapımın her aşamasında sizlere, halkımıza sorulacak" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön