28 / 03 / 2024

Muammer Beyaz: 'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart!

Muammer Beyaz: 'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz, "'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart. Özellikle devletimizin destek ve teşvikleriyle son yıllarda kentsel dönüşüm hız kazandı." diye konuştu.



Türkiye'nin son bir yıl içinde çok zor imtihanlardan geçtiğini ve hepsinin üstesinden gelmeyi başardığını belirten Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz, "En zor koşullarda bile birlik beraberliğini koruyan milletimizin inancı, hükümetimizin de dirayetiyle ekonomimize, birliğimize, demokrasimize karşı yapılan darbeleri bertaraf ettik" dedi. Bu zor süreçte inşaat sektörünün hükümetin de desteğiyle önemli ve tarihi adımlar attığını dile getiren Beyaz, "Sorunlarımızın çözümlerini birlikte üretmeyi ve ülkemiz yararına atılacak adımlarda güçlerimizi birleştirmeyi çok önemsemekteyiz. Bu bilinç, duyarlılık ve kararlılık içerisinde 2023 hedeflerimize kararlı ve sağlam adımlarla ilerliyoruz" şeklinde konuştu.


DÖNÜŞÜM HIZ KAZANDI

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hem vatandaş hem de yatırımcı için çok önemli olduğunu belirten Beyaz, "'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart. Özellikle devletimizin destek ve teşvikleriyle son yıllarda kentsel dönüşüm hız kazandı. Şimdilerde eski ve dayanıksız yapılar yeni ve modern yapılara dönüşüyor" diye konuştu. Beyaz, "Buradaki en önemli nokta; yeni geliştirilen yapıların bugünü kurtarma kaygısıyla değil de, gelecekteki Türkiye'yi ve şehirlerin karakteristiğini yansıtan, sürdürülebilir kalite anlayışına hakim nitelikli yapılardan oluşmasıdır" ifadelerini kullandı.


SEKTÖR HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Muammer Beyaz, sektör olarak standartları daima yukarıya çekerek, İstanbul'un marka değerini yükseltecek projeler yapmayı, lider ve örnek model olma görevini sosyal bilinçle yerine getirme gayreti içinde olduklarını belirtti. Gayrimenkul sektörünün hedefleri doğrultusunda her geçen gün büyüdüğünü anlatan Beyaz, "Kentsel dönüşüm bölgelerinin belirlenmesi, planlarının yeniden yapılması ve ruhsat alımının kolaylaştırılması, tüm alt dinamikleri ile birlikte sektörün ekonomideki lokomotif konumunu sağlamlaştıracaktır" şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön