19 / 04 / 2024

Muammer Güler Mardin'de fabrika açılışı yaptı!

Muammer Güler Mardin'de fabrika açılışı yaptı!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Organize Sanayi Bölgesin' deki bir fabrikanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mardin'in farklı inanç ve kültürlerin harmanlandığı kent olduğunu ifade etti...




Güler, Mardin Organize Sanayi Bölgesin'deki bir fabrikanın açılışında yaptığı konuşmada, Mardin'in farklı inanç ve  kültürlerin harmanlandığı kent olduğunu ifade ederek, katılımcılara Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice "'Hoş geldiniz" dedi.


Çözüm sürecine her bölgeden destek verildiğini belirten Güler, şunları söyledi:


"Son 7-8 aydır bu sürecin mutluluğunu, bölgeye getirdiği huzuru yaşıyor buradaki insanlar. OSB'lerin ülkenin katma değerine, istihdamına, vergi gelirlerine getirdiği katkıyı biliyorum. Elbette ki bütün bunların temelinde huzur vardır. Huzur olmazsa bu bölgeye yatırım gelmez. Onun için çözüm sürecinin değerini bilmemiz lazım. Bu sürecin baltalanması için de çabalar var, onların da farkındayız. Bölge insanı bu çabalar içinde olanlara gerçek cevabını inşallah verecektir. Son 10 yıllık dönemde kamu yatırımlarında bu bölgede özellikle Mardin için ifade ediyorum, 75 kata yakın bir artış söz konusu oldu. İhracat rakamarında, kamu yatırımlarında ve özel yatırımlarda çok büyük gelişmeler oldu. Özellikle teşvik sisteminin gelmesinden sonra artan yatırımlarla bugün hem yatırımcı sayımızı artırdık hem de ihracat rakamlarımızı belirli bir seviyeye getirdik. Ama bunlar yetmez."


İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da çözüm süreciyle bölgede yaşanan huzur ortamının ekonomik ve istihdam olanaklarını geliştirdiğini belirtti.


Ortadoğu genelinde ve Türkiye sınırları yakınında çatışma ve istikrarsız yaşandığını dile getiren Bahçıcan, şöyle konuştu:


"Ne mutlu bizlere, istikrarsızlık coğrafyası Ortadoğu’da birliğimizi muhafaza ederek, Türkiye’nin aydınlık geleceğine güvenerek, bugün buradaki örnekte olduğu gibi ülkemizi ekonomik olarak geliştirmenin çabası içindeyiz. Huzur ve yatırım, adeta el ele vererek bu coğrafyada yola çıkmış durumda. Yeni teşvik sistemi, bu güzel gelişmeye çok önemli bir katkı ve destek sağlıyor. Yatırım ve üretimin ülkemizde korunması ve desteklenmesi gerekiyor. Bunu sadece devletten değil, toplumumuzdan da bekliyoruz."


Mardin Valisi Ahmet Cengiz ise kentteki yatırımlar hakkında bilgi vererek, OSB'de doluluk oranının yüzde 99'lara ulaştığını, 2. OSB çalışmalarına devam edildiğini kaydetti.


Konuşmaların ardından fabrikanın açılışını yapan Bakan Güler, Kızıltepe ilçesi Işıklı köyünde bir süre önce vefat eden Hacı Şakir Duyan'ın evine taziye ziyaretinde bulundu.


AA


Geri Dön