28 / 03 / 2024

Mübariz Mansimov Edition Hotel'i sattı mı?

Mübariz Mansimov Edition Hotel'i sattı mı?

İş adamı Mübariz Mansimov, Levent'teki eski HSBC Genel Müdürlük binasını satın alıp, 2010'da Edition Hotel olarak hizmete açmıştı. Mansimov'un otelini 100 milyon dolara sattığı söyleniyor.



İş adamı Mübariz Mansimov, Levent'teki eski HSBC Genel Müdürlük binasını satın alıp, 2010'da Edition Hotel olarak hizmete açmıştı. Ardından, Cipriani ve Billionaire gibi dünyaca ünlü restoran ve kulüpleri bu otele getirerek adından bolca söz ettirdi. 


Ancak dünyanın en lüks restoran zincirleri arasında bulunan Cipriani, fiyatlarının pahalı kalmasından dolayı kısa sürede pes ederek Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı. Cipriani'nin ayrılmasından sonra Mansimov'un oteliyle çeşitli söylentiler kulaktan kulağa yayılmaya başladı. 


Mansimov'un Bodrum'a getirdiği, ABD'li dünyaca ünlü yıldız Robert De Niro'nun Japon ortağı Nobu Matsuhisa ile birlikte 28 ülkede faaliyette olan Nobu Restoranlar zincirinin bir halkasını da İstanbul'daki oteline getirmek istediği konuşuluyor. 


Bu söylentiler gündemdeyken kulağımıza son olarak iki farklı söylenti daha geldi. Söylentilere göre, Mansimov otelin işletmesi için lan Schrager'in kurduğu The Edition yerine başka zincirlerle görüşmeye başlamış. Diğer söylentiye göre ise, Mansimov otelini 100 milyon dolara satmış. 


Bu söylentilerin hangisinin doğru olduğunu bekleyip göreceğiz... 

Söz Mansimov'dan açılmışken Bodrum Yalıkavak Marina ile ilgili de güncel bir kulisi size aktaralım. Mansimov'un burayı satışa çıkardığını bu sayfalarda yazmıştık. Satışa konu olan yer sadece Marina'nın bulunduğu yer ile sınırlı değilmiş. Marina'nın da içinde olduğu arazinin tamamı satış paketinin içindeymiş... 


Para


Geri Dön