19 / 04 / 2024

Mübariz Mansimov'un hastane ruhsatı iptal edildi!

Mübariz Mansimov'un hastane ruhsatı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mübariz Mansimov'un halen devam eden hastanesinin inşaatını durdurdu



Daha önce Işıklar Holding'e ait olan ancak TMSF'nin el koymasından sonra fona geçen 12 bin metrekare araziyi TMSF'den satın alan Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Azeri işadamı Mübariz Mansimov, konut alanında kalan arazide hastane yapmak için Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulundu.

Takas yaptılar

2005'de plan tadilatı yapılan ve üzerinde konutların da bulunduğu arsa, özel sağlık tesisi alanına alındı. Ancak Beşiktaş Belediyesi'ne ait 350 metrekarelik yeşil alanın, söz konusu arazinin ortasında yer alması nedeniyle inşaata başlanamadı.

Mansimov, Beşiktaş Belediyesi'ne başvurup bu alanı başka bir arazi ile takas etti. Takastan sonra Beşiktaş Belediyesi, yeşil alanın hastane projesine katılmasına onay verdi. Bunun için Büyükşehir Belediyesi'nden plan tadilatı da yapılmadı. 2005'de de 5 kat yüksekliğinde hastane inşaatına ruhsat verildi. Temel kazılıp inşaata başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, denetimler sırasında Beşiktaş Belediyesi tarafından onaylanan projenin ve yeşil alan ile hastane alanının usulsüz verildiğini belirleyerek ruhsatın iptal edilmesini istedi. Beşiktaş Belediyesi'ne yazı yazdı. Beşiktaş Belediyesi, ruhsatı iptal etmeyince Büyükşehir, ilçe belediyesinin verdiği hastane ruhsatını iptal etti.

"1 ay önce durdurduk"

İnşaatın durdurulması için yazı yazdığı Beşiktaş Belediyesi de inşaatı durdurdu. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, "Söz konusu arsa için askeri makamların belirli bir yüksekliğe kadar inşaat yapılacağına ilişkin bir bildirimi bulunmaktadır. Askeri makamların yazısında söz konusu yerdeki inşaatın yüksekliğinin deniz seviyesinden 102 metreyi geçmemesi bildirilmiştir. Söz konusu inşaat, bu seviyeye gelmeden Başkanlığımızca durdurulmuştur" dedi.
HaberTürk/Ercan Sarıkaya


Geri Dön