19 / 04 / 2024

Mudo, Mecidiyeköy'de sanat müzesi kuracak!

 Mudo, Mecidiyeköy'de sanat müzesi kuracak!

Mecidiyeköy'de sanat müzesi kuracaklarını söyleyen Mustafa Taviloğlu, "Yurtdışından sergiler getireceğiz. Burası şehrin uğrak yeri olacak" dedi




A Haber'de yayımlanan İş'te Hayat programına konuk olan Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, sanat adına İstanbul'a bir şey kazandırmak istediğini söyledi. Taviloğlu, "40 senedir bu işle uğraşıyorum. Verdiğim emeği oluşturacağım bir kurumda devam ettirmek istiyorum. Tabanlıoğlu Mimarlık projeyi çizdi. Mecidiyeköy'deki binamızı yıkıp oraya müze kurmayı düşünüyoruz. Yurtdışından sergiler getiren, yaşayan bir yer yapmak istiyorum. İstanbul'a gelen biri için burasının uğrak yeri olmasını istiyorum. Belki adı kültür merkezi olur, bilmiyorum. Ayrıca konferans verilecek bir salon düşünüyorum. KafetEryası ise çok modern olacak" dedi. 


GÖZÜM BENİ AZ YANILTIR 

Koleksiyonerliği ile tanınan Taviloğlu, sahip olduğu resim sayısını söylemedi ancak son dönemde yurtdışından birçok resim aldığını belirtti. Resim alırken nelere dikkat ettiğini de anlatan Taviloğlu, "10 liraya aldığım resimlerden değeri milyon dolara çıkanlar var. Hiç korkmamak lazım. Ressamın yaşını soruyorum küçükse, gözümle beğenmişsem resmin fiyatını soruyorum. Öbür türlü fiyat bile sormuyorum. Gözüme inanıyorum, beni çok az yanılttı" dedi. 


TÜRKİYE'YE GÜVENDİM

Tekstilden sonra mobilya işine girişini anlatan Taviloğlu, "Ben Türkiye'ye güvendim. Buranın fırsatlar ülkesi olduğuna inandım. Ülkemiz son 10 yılda inanılmaz gelişti. Artık Türklük dünyada farklı bir konuma da geldi" dedi. Mudo'nun gönüllü danışma kurulundan da söz eden Taviloğlu, "Onlar bana sonsuz yardım ediyor. Hiçbir işte mucize yok" diye konuştu.


YABAN CILAR KAPIMIZI ÇALIY OR

Yabancıların kapılarını çalıp çalmadığı sorusuna da Taviloğlu şu yanıtı verdi: "Hayır dersem doğru söylemiş olmam ama biz çok oralı değiliz. Neden? Çok kısa zamanda çok iyi işler yapacağımızı bildiğimiz için bunlara henüz başlamadık. Bir define var ve onun üzerindeyiz. Kapağı açalım öyle konuşalım gibi bir durum söz konusu."


ARMANI'NIN TEKE DOSTU

Deniz tutkusundan da bahseden Taviloğlu, "Geçen sene bir koyda Armani'nin teknesini fark ettim. Yanlarından geçiyoruz. Baktım Armani yukarıda yemek yiyor. Masadan kalktı ve bizim tekneyi övgüyle işaret yaptı. Cavalli de geldi. 'Bunu nerede yaptırdın, satacak mısın' falan dedi. Dost olduk. Tekne vasıtasıyla çok dostlar edindim" dedi. 6-7 yaşındayken bir sandalı olduğunu ve balık tuttuğunu anlatan Taviloğlu, "İlk paramı balıktan kazandım. Sabaha kadar balık tutar satardım. Denizi seviyorum, insanı açıyor" diye konuştu.

Sabah


Geri Dön