23 / 04 / 2024

Muğla Ortaca'daki Iberotel büyük hasar aldı!

Muğla Ortaca'daki Iberotel büyük hasar aldı!

Türkiye’yi etkisi altına alan fırtına ve yağışlı hava, Muğla’nın Sarıgerme Köyü’nü yıkıp geçti. Sarıgerme’deki hortum için Alman basını, “Türk Riviera’sı ağır hasar gördü” diye yazdı...




Bayramın ilk iki gününü günlük güneşlik geçiren Türkiye, önceki gün sağanak yağmur ve fırtınayla felç oldu. Özellikle sahil kesimlerini etkileyen fırtınada en büyük hasarı ise Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan turistik belde Sarıgerme aldı. 45 saniye gibi kısacık bir sürede köyü birbirine katan hortum, ardında adeta enkaz bıraktı.


5 tekne battı, çatılar uçtu


Ağaçları kökünden söken, elektrik direklerini deviren ve çatıları uçuran hortum sırasında bazı köylüler çatılardan kopan parçalar nedeniyle hafif yaralandı. Hortum nedeniyle 5 tekne batarken, iki tekne de sahile vurdu. Sahilde bulunan şezlonglar ve şemsiyeler parçalandı. Tavşan Adası’nda mahsur kalan bir kişi ise askeri helikopterle kurtarıldı.


Iberotel harabeye döndü


Turistik bir bölge olan Sarıgerme’de en büyük zararı Avrupa’nın en büyük turizm şirketi TUİ’ye ait olan Iberotel Sarıgerme gördü. Magic Life Sarıgerme ise hortum nedeniyle zarar gören bir diğer otel oldu. Alman şirketi TUİ’ye ait olan otelin büyük zarar görmesi Alman basınında da manşetlere çıktı. Birçok Alman haber sitesi Türkiye’de yaşanan hortum felaketi için “Türk Riviera’sı (İtalyanca sahil kıyılarına verilen ad) ağır hasar aldı” yorumunu yaptı.


440 turist tahliye edildi


Bölgenin en lüks tesislerinden olan 373 odalı Iberotel Sarıgerme’de kalan 440 turist başka otellere yerleştirildi. 150 turist ise dün geceyi otelde geçirdi. Bütün konukları tek tek kontrol edildiğini ve yaralanan olmadığını belirten TUİ sözcüsü Anja Braun, daha önceden yapılan rezervasyonlar konusunda ise kurumun bölgede anlaşmalı olduğu 21 rezervasyon noktası bulunduğunu belirtti.


‘Canımızı zor kurtardık’


Hortum dehşeti bölgede bulunan bir otelin güvenlik kamerasına yansıdı. Temizlik çalışmalarının devam ettiği ilçede ve turistik tesislerde kalan bir çok kişi sosyal paylaşım sitelerinde yaşadıkları dehşeti anlattı. Bölgede bulunan bir otelde G. T. isimli bir vatandaş yaşadığı dehşeti Facebook’ta “Hayatım boyunca böyle bir şey görmedim, canımızı zor kurtardık” diye anlattı.


Hortum gider gitmez denize girdiler


Hortumun ardından ise bölgede dün güneş yüzünü gösterdi. Kopan telefon ve elektrik telleri onarılırken bazı turistler sahilde güneşlenip denize girdi.



Vatan


Geri Dön