25 / 04 / 2024

Muğla'da bir gecede 3 yangın!

Muğla'da bir gecede 3 yangın!

Marmaris ve Gökova'daki yangının ardından Seydikemer'de de yangın çıktı. Marmaris'teki yangın nedeniyle 44 dairenin bulunduğu bir site boşaltıldı. Dumandan etkilenen 18 kişi ayakta tedavi edildi.



Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan orman yangını gece saatlerinde de devam etti. 700'ı hektarı aşan bir alana yayılan yangına havanın kararmasının ardından müdahale edilemedi.

 

Muğla’nın Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi’nde akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Büyük çoğunluğu çam ağaçlarından oluşan ormanda çıkan yangın rüzgarın hızıyla giderek büyüdü. Marmaris’teki ekipler büyüyen yangın karşısında yetersiz kalınca Aydın ve Denizli’den de ekip takviyesi yapıldı.

 

Gece saatlerinde hava müdahalesi kesilince yerden ekipler alevlerin önüne kesebilmek için çalışıyor. Sürekli olarak arazöz ve itfaiye ekipleri yangına su taşırken, yangın alanına dazer ve iş makineleri sevk edildi. Beldibi Mahallesi Çamlık Sitesi'ne alevlerin 50 metre yaklaşması üzerine AFAD ekipleri site sakinlerinden evlerden uzaklaşmalarını istedi. Site sakinleri ile AFAD ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, site içerisine park eden araçlar nedeniyle arazözler içeri girmekte zorlandı.


Vatan


Geri Dön