29 / 03 / 2024

Muğla'da ilk sabit su topu sahası kuruldu!

Muğla'da ilk sabit su topu sahası kuruldu!

Muğla'da ilk sabit su topu sahası kuruldu. Bodrum Kalesi'nin arkasında belediyeye ait sahilde kurulan ilk sabit su topu sahasında sporcular çalışmalara başladı. Denizde kurulan su topu sahası, vatandaşların ve turistlerin beğesini kazandı...



Bodrum Kalesi'nin arkasında belediyeye ait sahilde oluşturulan sabit su topu sahasında ilk antrenmanı, Su Topu Ligi'ne girebilmek mücadele eden Yarımada Su Sporları Kulübü Takımı yaptı. Su Topu Federasyonu Türkiye Su Topu Yıldız Takımları Antrenörü ve Muğla Su Topu Temsilcisi Fatih Pehlivanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum Belediyesinin destekleriyle kurulan sabit su topu sahasının yaklaşık 20 bin liraya mal olduğunu kaydetti.


Sahanın sadece Yarımada Su Sporları Kulübü oyuncuları tarafından değil, yurt içi ve yurt dışından da sporcular tarafından kullanılmasını hedeflediklerini belirten Pehlivanoğlu, bu amaçla Yunan adalarındaki takımlara da çağrıda bulunduklarına dikkati çekti.


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da su topu sahasını ziyaret ederek sporcularla sohbet etti. Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, su sporlarına büyük önem verdiklerini kaydetti. İlçede çocuk ve gençleri su topuna teşvik etmek için bu sene Su Topu Şenlikleri düzenlediklerini hatırlatan Kocadon, bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek şenliklerin 16 Ağustos'ta yapılacağını hatırlattı.


Kocadon, "Çocuklarımız su topunu Bodrum'da geliştirecekler. İnanıyorum ki buradan Bodrum'u da birçok yarışmada başarıyla temsil edecek sporcular yetişecek. Ben de her zaman olduğu gibi spora teşvik için yanlarındayım" dedi. 


Denizde kurulan su topu sahası, vatandaşların ve turistlerin beğesini kazandı. Sporseverler, su topu takımının çalışmalarını ilgiyle takip etti.


AA


Geri Dön