28 / 03 / 2024

Muhammet Balta: Kentsel dönüşüm siyasi proje değil!

Muhammet Balta: Kentsel dönüşüm siyasi proje değil!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Çevre ve Şehircilik'te 2023'e Doğru değerlendirme toplantısında Edirne'deki sektör temsilcileri buluştu. Balta, "İlbank geçmişte belediyelerin patronuydu, şimdi belediyeler İlbank'ın patronu" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta “Çevre ve Şehircilik'te 2023'e Doğru” başlığı altında Edirne'deki bölgesel sektör temsilcileri değerlendirme toplantısında biraraya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Balta;  bakanlığın kentsel dönüşüm projelerine büyük önem verdiğini belirterek bu çalışmaların siyasi bir proje olmadığını belirtti. 


Bakan Yardımcısı Balta dün Lalezar Restoran'da kentteki bölgesel sektör temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Balta buradaki konuşmasında, Ak Parti'nin yerel yönetimlere çok önem verdiğini ve kalkınmanın yerelden başlayacağı anlayışını taşıdıklarını söyledi.


Bakan Yardımcısı Balta, 2002 yılından bu yana yerel yönetimleri için reform tarzında kanunlar yapıldığını işaret ederek AK Parti iktidarı döneminde siyasi parti ayrımı nedeniyle bazı belediyelere ödenek gönderilmesi durumu oluştuğunu belirtti. Balta, şöyle konuştu;


"İlbank 2002 öncesinde iktidar partisi belediyelerinin bankasıydı. AK Parti iktidarı sonrası siyasi ayrım gözetmeden tüm belediyelerin bankası oldu. İlbank geçmişte belediyelerin patronuydu, şimdi belediyeler İl Bank'ın patronu. Bir belediye başkanı 'Kara faizci bile İl Bank'tan daha insaflıdır, İlbank'ın önünden geçmeye korkuyorum' sözleri o dönemde gazetelerede yansımıştı. Bu dönem içinde Allah'a şükrüler olsun, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun yaptığı projelerle İlbank'a başvurduğu zaman desteği alıyor."

Bakan Yardımcısı Balta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 3 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak bakanlığın yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiğini söyledi.


Kentsel dönüşüm çalışmaların siyasi bir proje olmadığının altını çizen Balta, bakanlıklarının dönüşüm çalışmaları yapan tüm belediyelere katkı sağladığını sözlerine ekledi.


Toplantı daha sonra Bakan Yardımcısı Balta başkanlığında oluşturulan panın, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'den milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve sanayicilerle gerçekleştirdikleri soru-cevap şeklindeki bölümle devam etti.


Edirne Hudut


Geri Dön