19 / 04 / 2024

Münir Tanyer: İzmir'de konut açığı sürüyor!

Münir Tanyer: İzmir'de konut açığı sürüyor!

İzmir'de konut satışı alanında talebin yüksek olduğunu belirten Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, "Mevcut konut stoğu yeterli değil, İzmir'de konut açığı sürüyor" dedi.



Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, insanların artık daha bilinçli olduğunu ve fiyat kalite orantısına daha çok dikkat ettiğini belirtti. Konut üreten müteahhitlerin de bu durumun farkında olduğunu ve fahiş fiyatta ev satılmadığını dile getiren Tanyer, İzmir'de konut açığının devam ettiğine dikkat çekti. Münir Tanyer, "İzmir geçmişten beri gözde bir kent oldu ve nitelikli göç alıyor. Bu anlamda parlayan bir yıldız. Yeni yapılacak konutların satışlarının da sürekli olacağını düşünüyorum,  İzmir  cazibesi yüksek bir kent. Planlı ve düzenli hareket edilmeli. Öncelikle kentin altyapı sorunları çözülmeli. Gelecek kuşaklara, daha yaşanabilir bir kent bırakmamız gerekiyor. Bu konuda insanı ve yaşamı merkeze alan ve çocuklarımızın geleceğine yönelik projeler üretelim istiyoruz" diye konuştu.

 

Artan girdi maliyetlerinin müteahhitleri zorladığını ve konut fiyatlarında yakın zamanda artış olacağını da aktaran Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, şu açıklamalarda bulundu:

 

"Eğer konut ihtiyacı olan varsa bu dönemde yılbaşına kadar ev almalarını tavsiye ederim. Gayrımenkulün önümüzdeki dönemde çok daha fazla prim yapacağını öngörüyorum. Diğer yatırım araçları, gayrimenkul kadar kazandıramaz. Yatırım yapmak isteyenler önümüzdeki yıl, bu düşüncelerimizin ne kadar doğru olduğunu göreceklerdir. Konut kredi faizleri arttı. Seçimler ve hükümet kurulma sürecinin ardından gayrimenkul sektörü de düzene girecektir."


Star


Geri Dön