16 / 04 / 2024

izmir konut açığı

izmir konut açığı

İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi Levent Bendeş yaptığı açıklamada İstanbul'un konut fazlasına doğru gittiğini İzmir'in ise hala konut açığının bulunduğunu söyledi.

İzmir'in konut açığı sürüyor!

İzmir'de konul salımı alanında talebin yüksek okluğunu belirten Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer "Mevcut konut stoğu yeterli değil. İzmir'de konut açığı sürüyor" açıklaması yaptı.

Münir Tanyer: İzmir'de konut açığı sürüyor!

İzmir'de konut satışı alanında talebin yüksek olduğunu belirten Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, "Mevcut konut stoğu yeterli değil, İzmir'de konut açığı sürüyor" dedi.

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeniden inşa edilen “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 60 konut sahiplerine teslim edildi. 

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

TOKİ 42 ilde 182 konut açık artırma online katılma ekranı! TOKİ illeri peş peşe sıraladı: İstanbul, Ankara, İzmir...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracak. İşte detaylar...

TOKİ'den ucuz ev almak isteyenlere müjde! 42 ilde 182 konut açık artırması o tarihte! Fiyatlar 568.263 TL'den başlıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracağını ilan etti. İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere toplam 42 ilin bulunduğu proje kapsamında 1+1'den 4+1'e kadar daireler satışa sunulacak. 

10 soruda TOKİ İzmir Aliağa 2022 ucuz konut projesi! TOKİ Aliağa projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur?

TOKİ sosyal konut projeleri için başvuru dönemi bugün itibariyle resmen başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamında İzmir'de de yeni projeler inşa edecek. Peki TOKİ Aliağa projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ İzmir Aliağa 2022 ucuz konut projesi...

Bakan Nebati'den son dakika sosyal konut açıklaması! 1 milyondan fazla vatandaş güvenli konutlara taşınacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Nebati'nin merakla beklenen o dev projeye ilişkin son dakika açıklaması...

Folkart Konak projesi için düğmeye bastı! İzmir Konak'a 292 konut ve 398 rezidans geliyor! 

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart, yeni projesi için düğmeye bastı. 292 konut ve 398 rezidansın yer aldığı proje İzmir Konak'ta yükselecek. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon karşısında zayıflayan Türk lirasının alım gücünden ötürü Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammıyla ilgili konuştu. Erdoğan, ilk kez konut alacak olanlar için hazırlanan 3 farklı paketin detaylarını da açıkladı.

İzmir Kemalpaşa TOKİ son başvuru tarihi 2022!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kemalpaşa TOKİ projesinde yer alan 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler için başvurular 11 Nisan tarihinde başlıyor. Peki İzmir Kemalpaşa TOKİ son başvuru tarihi 2022 ne zaman?

TOKİ İzmir Kemalpaşa 2022 başvuruları 11 Nisan'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İzmir Kemalpaşa projesinde yer alan 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar için başvurular 11 Nisan tarihinde başlıyor. 

Aşçıoğlu’ndan ‘En güvenli liman konut’ çağrısı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe toplamda 55 senedir kaliteli ve konforlu yaşam alanlarının markası haline gelen Selenium markalı projeler hayata geçiren Aşçıoğlu ‘En güvenli liman konut’ çağrısı yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken sosyal konut açıklaması! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tuzla Aydınlık Evler” projesinin hak sahiplerini belirleme kurasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sosyal konut çalışmalarına değinen İmamoğlu, mülk sahiplerine iş birliği çağrısında bulundu.

Emlak Konut GYO'nun konut çağrısına talep yağdı!

Emlak Konut GYO’nun, konut talebinin giderilmesi ve fiyatların baskı altına alınması amacıyla orta ve küçük ölçekli yatırımcıya yaptığı ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısına yoğun talep geldi. Kamu ile ortak proje geliştirmeyi isteyen 200’ü geçen yatırımcıdan başvuru geldi.

izmir konut açığı Haberi

izmir konut açığı


İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi Levent Bendeş, İstanbul'un konut fazlasına doğru gittiğini İzmir'in ise hala konut açığının bulunduğunu söyledi. Bunun bir fırsat olduğunu, İzmirli firmaların agresif bir stratejiyle büyümesi gerektiğini dile getiren Bendeş, "İzmir kendi dinamiklerini harekete geçirmeli. Büyükşehir Belediyesi arsa üretimini özel bir komiteyle yeniden yapılandırmalı. İlçe belediyeleri yasaya göre 15 gün içinde ruhsatları vermeli. İzmirli müteahhitler dışa açılmalı. Yoksa, 2016'yı da kaybederiz" dedi.  


En önemli sorun 


Beton fiyatlarının artmasının yankısı devam ederken İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Levent Bendeş, İzmir'in yarı yolda kalmaması gerektiğini dile getirdi. Bendeş, öncelikle belediyelerin ruhsat verme sorununa değinerek, "Bugün yasada inşaat ruhsatının 15 gün içinde müteahhite verilmesi zorunluluğu var. Ancak, benim eksiksiz dosyam 3 aydır bir ilçe belediyesinde bekliyor. Bazı dosyalar...