19 / 04 / 2024

Murat Aysan: 152 bin kişi konut kredisi kullandı!

Murat Aysan: 152 bin kişi konut kredisi kullandı!

DD Mortgage'ın Genel Müdürü Murat Aysan, yılın ilk üç ayında 152 bin kişinin 12.3 milyar lira yeni konut kredisi kullandığını belirtti...




Murat Aysan: "Geçen 5 yıl içinde gerek global ekonomilerde gerekse de Türkiye'de yaşanan gelişmeler ne olursa olsun istikrarlı büyüme planımızı uyguladık. Yılın ikinci yarısında rekabette daha öne çıkmak istiyoruz, bunun için hazırlıklarımızı tamamladık. Bizim için en önemli konu müşteri memnuniyeti." DD Mortgage, müşterilerine sadece yeni ev alırken değil, sahip olunan konutlar için de ipotekli bireysel finansman kredisi sunuyor. 



72 binden 81 bine çıktı Konut finansmanı şirketi DD Mortgage'ın Genel Müdürü Murat Aysan, yılın ilk üç ayında 152 bin kişinin 12.3 milyar lira yeni konut kredisi kullandığını belirtti. 

Aysan, yeni kullanılan kredilerde ortalama miktarın geçen yıl ' 72 bin lira iken bu dönemde 81 bin liraya yükseldiğini kaydetti. Aysan, ilk 6 ayda mevduat bankalarının konut kredi bakiyesinin 2012 sonuna göre yüzde 15.8 artışla 91.4 milyar olduğunu söyledi. 



İstanbul dışına da hizmet Murat Aysan, "Bu hızda devam edilmesi durumunda yıllık büyümenin yüzde 32 olacağı görülüyor. Yaz aylarında yavaşlama yaşansa da, yıl sonunda yüzde 30 oran rahatlıkla yakalanır" diye konuştu. Aysan, 2008'de faaliyete geçtiklerinde sadece İstanbul'daki taleplere karşılık verdiklerini, bugün ise Ankara, izmir ve Antalya'dan sonra Bursa'dan gelen kredi taleplerini de kabul etmeye başladıklarını dile getirdi. 


Posta Gazetesi


Geri Dön