26 / 04 / 2024

Murat Dinç: Kepez'de kişi başına düşen yeşil alan oranını arttıracağız!

Murat Dinç: Kepez'de kişi başına düşen yeşil alan oranını arttıracağız!

Dr. Murat Dinç, MHP Kepez ilçe başkanı Mehmet Seyyar ve Duraliler mahalle sakinleri katıldı. MHP Kepez belediye başkan adayı Dr. Murat Dinç mahallelilere projelerini anlattı ve somlarını yanıtladı.



Dinç'ten turizm sözü 

Duraliler mahallesinde düzenlenen toplantıya MHP Kepez belediye başkan adayı Dr. Murat Dinç, MHP Kepez ilçe başkanı Mehmet Seyyar ve Duraliler mahalle sakinleri katıldı. MHP Kepez belediye başkan adayı Dr. Murat Dinç mahallelilere projelerini anlattı ve somlarını yanıtladı. 

Dinç, "Otopark ve yeşil alanları nüfusun artışına göre planlamamız lazım. Kişi başına düşen yeşil alan oranını arttıracağız. İnsanlar arabalarını ceplerine koyup evlerine çıkaramayacağına göre bölgedeki uygun alanlara otopark projeleri yapacağım. Doğru yerlere doğru projeler uygularsak vatandaşların hem otopark, hem çocuk oyun alanları, hem de düğün salonu ve toplantı salonunu ihtiyacını gidermiş olacağız." dedi. 


Dinç, "Hep aynı inanış var, hükümetle belediye aynı partiden olursa o bölgeye hizmet gelir şeklinde. Aldığınız hizmet sizi mutlu etti mi ? Ne yüzme havuzuna karşıyım ne de kültür merkezlerine ben sadece projelerin doğru yerlere uygulandığını düşünmüyorum, "biz buraya yaptık oldu" mantığına karşıyım. Halkm fikri alınmadan, ne istediği sorulmadan yapılmasına karışıyım" dedi. 


Kepez'de deniz yok ama Kepez'e turizmi getireceğim diyen Dinç, "Kepez'de şu anda bundan 2 milyon yıl önce kurulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş antik bir şehir var.şu anda çalıların içinde yaşamaya çalışıyor. Define avcıları talan etmiş bir antik kent var. Lyrbotonkom (Zeytin işlekleri) antik kenti isadan soma 5.yya tekabül eden ^arsak belediyesinin kuzeyindeki kuru düden havzasındaki antik yapılar ve varsak yerleşiminin kuzey doğusunda ve gazilerin kuzeyindeki tepeler üzerinde kurulu zeytin işlekleri antik kentidir. Bu antik kentin içerisinde roma imparatorluk devrinin ilk yüzyılna ait bir kule, iki adet klişe , isadan sonra 2.yüzyıla dayanan mezarlıklar bulunmaktadır. Bu alanda daha bir çok tarihi eser ve kalıntılarına rastlanmaktadır, bakım ve resterasyon çalışmasının tamamlanması ve hemen ardından geleneksel hale getirmeyi planladığımız zeytin şenliklerinin yapılmasıda ilk hedefimizdir.Bu bölgeyi antik yürüyüş yollan haline getirdiğimiz zaman hem bölge esnafı hem de Kepez turizmden hak ettiği payı alacak dedi. 

Turizm ile ilgili projelerini anlatmaya devam eden Dinç şunları söyledi. "Lyrbotonkom bölgesinde kurmayı planladığımız Yörük kültür köyünün yapılması, ve özellikle yabancı turistlerin konaklayacağı, Yörük kültürünü yakından tanıyabileceği ve hatta interaktif olarak bu yaşamın içine dahil olabileceği, organik tarım ile uğraşarak yörenin kültürel değerlerini yaşayabileceği alternatif turizme yönelik bir çalışma yapacağız. Ay rica Hotuşlar çamlıcada bulunan 4 kubbeli sarnıç dünyada emsali bulunmayan bir sarnıçtır.Ayrıca bu sarnıcın yakınında yağlı güreş, güz şenlikleri ,cirit, okçuluk ve deve güreşi gibi organizasyonları yapmaya müsait bir alan bulunmaktadır. Burayı da en iyi şekilde değeıiendireceğiz"dedi. 

Dinç " Hep söylüyorum yine diyorum Kepez'i Kepezliler ile birlikte yöneteceğim. Hiçbir beklentim olmadan hizmet için yola çıkbm. 23 sene Kepez bölgesindeki insanlara sağlık hizmeti sunarak çocuklarımı okuttum. Bu insanlara karşı bir vefa borcum olduğunu düşünüyorum. 

İnşallah 1 nisandan sonra da vefa borcumu ödeyeceğim."diyerek sözlerini tamamladı, 


Antalya Hilal


Geri Dön