19 / 04 / 2024

Murat Goldştayn kimdir?

Murat Goldştayn kimdir?

Remax’ın Genel Müdürü Murat Goldştayn kimdir? Murat Goldştayn, Re/Max'ı Türkiye'ye ne zaman getirdi? Murat Goldştayn hangi ödüllerin sahibi oldu? İşte Remax Müdürü Murat Goldştayn'ın biyografisi...



Murat Goldştayn kimdir?

Murat Goldştayn, 1974 yılı doğumlu. Lise eğitimini İstanbul’da tamamlayan Murat Goldştayn, University of Southern California'da ilk 10'a girerek mezun oldu. Murat Goldştayn bugün Remax’ın Genel Müdürü.


1996 yılında Türkiye’ye dönen Murat Goldştayn 1998 yılında Re/Max'ı Türkiye'ye getirdi. 


Murat Goldştayn Junior Chamber İstanbul tarafından düzenlenen 5.TOYP( The Outstanding Young Persons of the Word-Dünyanın En Başarılı Gençleri) yarışmasında “iş dünyası ekonomi ve girişimcilik” dalında birincilik ödülü kazandı.  


2000 yılı kasım ayında Japonya’da düzenlenen JCI Dünya Kongresi’ne katılarak Dünyanın En Başarılı Gençleri yarışmasının Dünya finaline katıldı ve birinci oldu. 


Murat Goldştayn ayrıca 2001 yılında Para Dergisi tarafından gerçekleştirilen “Yılın Altın İşadamları” seçiminde “Yılın Girişimcisi” ödülünü aldı.  2005 yılında Las Vegas’ta düzenlenen RE7MAX International kongresinde RE/MAX Türkiye’ye “Dünyadaki En Hızlı Büyüyen Bölge” ödülünün sahibi oldu. 


Murat Goldştayn kendisini ve başarılarını şöyle anlatıyor:

97 senesinde bir araştırma yapmıştım. Türkiye’nin geleceğinde ne gibi meslekler var, uzun vadeli ne gibi işler kurulabilir, en büyük iş adamları nereden çıkacak diye bir araştırmaydı. Hem bunları araştırıyordum  hem de danışmanlarla, profösörlerle iletişim içindeydim. 70 -80 kadar kişiyle konuşmuştum, 15 -20 tane fikir çıkmıştı. Onlara siz ne iş kurardınız, ne yapardınız gibi sorular yöneltmiştim. Şirketleri de tanımıyordum. Arayarak, tanıdık bularak görüşmelere gidiyordum ve insanlar ilginç bir şekilde kabul ediyorlardı. Bir sürü fikir çıkmıştı ve bunlar arasından bazı fikirleri eledim. 


Fikirlerden biri internette bir iş bulmaktı diğeri gayrimenkul alanında iş kurmaktı. Türkiye, internet alanında daha yolun başındaydı. Gayrimenkul sektöründe ne yapılır, nasıl geliştirilir diye araştırmaya başladım ve en sonunda da bu iş yalnız mı yapılır dünya çapında bir markayla mı yapılır derken Remax’a denk geldik ve çok kolay bir şekilde iş başladı. 97 ekimde başladık ve sonra franchise yapmaya başladık. Franchise verdikçe de istikrarlı bir şekilde büyüdük. Tabiki ilk bir kaç yıl çok çok zordu. Gayrimenkul sektöründe kimse bu markayı da tanımadığından 200  kadar kişi bu işin gereksiz bir iş olduğunu söyledi ve franchise almak istemedi. 


Ofisimizde çalışanların yüzde 90’ı üniversite menzunu. Herkesin eğitimli olması fark yaratmaya başladı. En yükseklerde olacaksan eğitimli olacaksın veya kendini geliştirmeye açık olacaksın diye düşündük hep. Aşağı yukarı her ay eğitimlerimiz de var. Hem satışa hem de yönetime yönelik eğitimlerimiz bulunmakta. Böylece sektörün okulu olmaya başladık.



Remax Türkiye'nin 2013'teki ofis sayısı 250 olacak!
Murat Goldştayn: Herkesin gayrimenkul danışmanı olmalı!




Geri Dön