20 / 04 / 2024

Murat Köse: İlk işimiz kentsel dönüşüm!

Murat Köse: İlk işimiz kentsel dönüşüm!

Cumhur İttifakı’nın Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse yaptığı açıklamada ilk işlerinin kentsel dönüşüm projesini tamamlamak olduğunu söyledi.




Cumhur İttifakı’nın Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse, ilk işlerinin kentsel dönüşüm projesini tamamlamak olduğunu belirtti. Yeni Şafak gazetesine konuşan Köse, “Mamak’ta çok fazla gecekondu vardı. Kentsel dönüşüm devam ediyor. 9 bin civarında konut inşa edilecek. Yatay mimariye dikkat edeceğiz” dedi.

Mutlu insan denince akla Mamaklılar gelecek" diye konuşan Cumhur İttifakı Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse, "Şehirciliğin profesörü Mehmet Özhaseki ve başustamız da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kadro o kadar kuvvetli ki çok güçlüyüz. 1994’den beri belediyecilik tecrübemiz var. 1 Nisan sabahı daha büyük zafere ve hizmet bayrağını daha da yükseklerde dalgalandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

DÜNÜM, BUGÜNÜM VE YARINIM MAMAK


“Dünüm, bugünüm ve yarınım Mamak” diyerek konuşmasına başlayan Köse, “MHP'li kardeşlerimizle daha da güçlü bir zafere hazırlanıyoruz. 1 Nisan sabahı daha büyük zafere ve hizmet bayrağını daha da yükseklerde dalgalandırmak istiyoruz. Projelerimizi büyükşehir ile birlikte yürüteceğiz. Vatandaşın derdi bizim derdimiz. Vatandaşa kapıyı açacağız ve sorunlarını çözeceğiz. Mamak daha güvenli ve huzurlu olsun istiyoruz. ‘Mamak daha güzel olacak’ diyerek yola çıktık” şeklinde konuştu.

KADRO O KADAR KUVVETLİ Kİ


'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesi ile hareket ettiklerini dile getiren Köse, "Belediyeciliği insana hizmet üzerine kuruyoruz. 1994 yılında İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri’yi nasıl yerel yönetimlerde aldıysak şimdi burası onun devamı olarak devam ediyor. Biz bugüne gelebildiysek belediyecilikle geldik. O yıllardan beri belediyecilik tecrübemiz var. O dönemin İstanbul büyükşehir belediye başkanı şimdi başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Büyükşehir belediye başkanımız Mehmet Özhaseki şimdiki  Ankara  Büyükşehir belediye başkanımız. Kadro o kadar kuvvetli ki çok güçlüyüz. Ondan dolayı projelerimizi rahat uygulayacağız" şeklinde konuştu.


İLK İŞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLAMAK


10 başlık altında yüzden fazla projenin bulunduğunu belirten Köse, "Mamak'ta çok fazla gecekondu vardı. Kentsel dönüşüm ile dönüşüm devam ediyor. İlk işimiz kentsel dönüşüm projesini kısa sürede tamamlamak. 9 bin civarında konut inşa edilecek. Bunu yaparken de yatay mimariye dikkat edeceğiz" dedi. Artık insanların sadece barınma ihtiyacının karşılanmayacağını dile getiren Köse, "Sosyal ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. İnsanın ihtiyacı sadece konut değildir, mutlu olarak yaşayacağı bir ortamlar oluşturmalıyız. Nefes alacak şehirler inşa etmeliyiz. Vatandaş sokağa çıktığında yürüyüş alanları, çocuk bahçeleri, kültürel aktivitelerin olacağı bir alanları olmalıdır. Yeni Mamak projesinde kongre ve tiyatro salonu yapacağız. Mamak, sanatın, edebiyatın, kültürün, estetiğin merkezi olsun istiyoruz. Devlet tiyatroları gelecek burada gösteri yapacak" dedi.

Ekoloji okulu projemiz var


Millet bahçesinin sayısını artıracaklarını belirten Köse, "Ekoköy projemiz var. Meyve-sebze bahçeleri yapacağız. Vadiye girildiğinde gözünüzün aldığınca meyve bahçeleri olacak. Vatandaş, kendi elleri ile kopardığı meyveleri yiyecek. Lavanta bahçesi kuracağız. Şehrin gürültüsünden, kalabalığından insanları buraya çekeceğiz. Yürüyüş-koşu alanları ile kamp alanları yapacağız. Ekoloji okulu kuracağız. Tropikal kelebek vadisi projemiz var. Vadide insanlar gezerken omuzuna kelebek konacak. Elma dağı eteklerinden Kıbrıs Köyü’nde Kıbrıs kanyonumuz var. Bunun üzerine bir tema ile doğal yaşam turizmine açacağız. İnsanlar, akşamları kamp kuracaklar dünyanın her yerinden gelecekler. Mutlu insan denince akla Mamak ve Mamaklılar gelecek" dedi.


Çiçeklerle karşılayacağız

Mamak, 40’a yakın ilin başkente giriş kapısı olduğunu söyleyen Köse, “Ankara’ya gelenleri çiçekler ile karşılayacağız. Yer yeşil, gök masmavi olarak karşılanacak. Mamak saklı bahçelerin, gizli kalan eserlerin olduğu bir yer. Biz bu eserleri gün yüzüne çıkaracağız. Mamak’ın içerisinden Hatip çayı geçiyor. Hatip çayını 14 dere besliyor. Her birinin bir vadisi var. Biz bu vadileri açığa çıkarmak istiyoruz. Her birine özel proje yapacağız” dedi.


Köy hayatını canlandıracağız

Mamak'ta eski yerleşim yeri ve bazı eski köylerin bulunduğunu söyleyen Köse, "Mesela Odabaşı ve Kızılcaköyü köylerini restore ederek köy hayatının yeniden yaşanacağı doğal ortamlar oluşturacağız. Var olan köyü yaşam alanı içerisinde restore ederek, doğal kafeler oluşturulacak. İnsanlar kahvaltı yapacaklar. Doğal peynir, yumurta, ekmeğini alacaklar. Meşhur Kutludüğün ekmeğimiz var. Ürünlerin pazarlandığı ortamlar oluşacak" dedi. Köse, "Hüseyin Gazi dağımız var. Hüseyin Gazi dağında bulunan Hüseyin Gazi türbesi var. Bu türbenin rekreasyonunu yapacağız. Yanına da bir seyir terası yapacağız” dedi.


Geri Dön