25 / 04 / 2024

Murat Kurum: 300 bin konutun inşaatı aralıksız devam ediyor!

Murat Kurum: 300 bin konutun inşaatı aralıksız devam ediyor!

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşüm temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi paylaştı.




Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Temel Atma töreninde Türkiye genelinde yapılan konut inşaatları hakkında açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, pandemiye rağmen konut inşaatlarının durmadığını dile getirdi.

Murat Kurum: 300 bin konutun inşaatı aralıksız devam ediyor!


Türkiye genelinde yüz binlerce projenin hayata geçirildiğini söyleyen Kurum, "Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında kentsel dönüşümü başlatırken verdiği ’Bedeli ne olursa olsun’ sözünü yerde bırakmadık. Bugüne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla vatandaşlarımızla hep birlikte başardık. 81 ilimizde, sosyal donatılarıyla beraber 1 milyon bağımsız bölüm ürettik. Toplamda 10 milyon vatandaşımız, bu sağlıklı konutlarda, güven içinde oturuyor. Şimdi ’Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm’ diyoruz. An itibarıyla ülke genelinde, yatırım değeri 100 milyar lira olan 300 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası için harıl harıl çalışıyoruz. Biz; geçmişle geleceği aynı potada buluşturan, yeşil ile yapıyı kaynaştıran, insan ile şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışına sahibiz. İşte bu anlayışla projelerimizin hepsini yatay mimariye uygun ve Karadeniz yöresinin renklerine uyumlu olarak tasarladık ve uyguladık" dedi. 

Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümü tamamlandı!


Geri Dön