25 / 04 / 2024

Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümü tamamlandı!

Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümü tamamlandı!

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşüm temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde ’Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma törenine katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Trabzon'un büyük dönüşümü için büyük adım atıldığını söyleyen Kurum,  TOKİ  Başkanlığı’mızla 90 bin metrekarelik alanda 2 etapta başlattığımız dönüşüm projesinin 30 bin metrekarelik büyüklüğündeki 1’inci etabında, 130 konut ile 20 dükkan inşa ediyoruz. Konutlarımızın 25'i 2+1, 30'u 3+1, 75'i 4+1 olacak. 6 bin metrekare büyüklüğündeki 20 dükkanı ve 396 araçlık kapalı otoparkıyla TOKİ'mizin yaptığı en muhteşem projelerinden biri olacak. Yatırım değeri 120 milyon lira olan projemizi 2022 Ocak ayında tamamlayacağız, hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Projemizi tamamladığımızda, Trabzon'umuzun eşsiz sahili ve Tanjant yolu arasında kalan bu alanın çehresi tamamen değişecek, yepyeni bir yaşam alanı olacak" şeklinde konuştu. 

Türkiye de 1,5 milyon konutun dönüşümü tamamlandı!

Yatay mimari ile inşa edildi

Türkiye genelinde yüz binlerce projenin hayata geçirildiğini söyleyen Kurum, "Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında kentsel dönüşümü başlatırken verdiği ’Bedeli ne olursa olsun’ sözünü yerde bırakmadık. Bugüne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla vatandaşlarımızla hep birlikte başardık. 81 ilimizde, sosyal donatılarıyla beraber 1 milyon bağımsız bölüm ürettik. Toplamda 10 milyon vatandaşımız, bu sağlıklı konutlarda, güven içinde oturuyor. Şimdi ’Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm’ diyoruz. An itibarıyla ülke genelinde, yatırım değeri 100 milyar lira olan 300 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası için harıl harıl çalışıyoruz. Biz; geçmişle geleceği aynı potada buluşturan, yeşil ile yapıyı kaynaştıran, insan ile şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışına sahibiz. İşte bu anlayışla projelerimizin hepsini yatay mimariye uygun ve Karadeniz yöresinin renklerine uyumlu olarak tasarladık ve uyguladık" dedi. 
 

Murat Kurum: 1.3 milyon konut acil dönüşmeli!


Geri Dön