28 / 03 / 2024

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne? 

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne? 

Gaziantep'te yapımı devam eden şehir hastanesinin inşaatı aralıksız devam ediyor. 1900 yataklı olması beklenen hastane çevre illere de hizmet verecek. 



Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin lokomotifi konumundaki Gaziantep, devam eden sağlık yatırımlarıyla hem çevre kentlerde hem de komşu ülkelerden gelenlere hizmet vererek sağlık turizminde adından söz ettirecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 12 kamu, 20 özel, Büyükşehir Belediyesi ve üniversiteye ait olmak üzere 34 hastane ve toplamda 6 bin 673 yatak sayısının yer alıdğı kent, sağlık sektörüne yapılan yeni yatırımlarla ön plana çıkıyor. Çevre kentlerden ve komşu ülkelerden gelenlere de sağlık alanında önemli hizmet sunulan şehirde 638 bin metrekare kapalı olmak üzere 330 dönüm alan üzerine kurulacak 1900 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatı sürüyor. 

Gaziantep Şehir Hastanesi nin inşaatında son durum ne? 

Yaklaşık 1,5 yılda bitirilmesi hedeflenen şehir hastanesinin, farklı ilçelere inşa edilenler ve yapılacak 1500 yataklı hastane ile geniş bir coğrafyaya hizmet vermesi amaçlanıyor. 

Vali Davut Gül, kentte sağlık anlamında önemli yatırımların olduğunu dile getirdi. Bu yatırımların en önemlisinin Gaziantep Şehir Hastanesi olduğunu söyleyen Gül, "Şehir hastanesinin yaklaşık 1,5 yıla tamamlanacağına inanıyoruz. Yaklaşık 1900 yatak kapasitesi var. Bu hastanenin yanı sıra Nizip ilçesinde 400 yataklı, şehir merkezinde 600 yataklı 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Cengiz Gökçek hastanelerimizde inşaat sürüyor. Toplamda 1000 yataklı olacak 3 hastanede inşaatlar devam ediyor. Şehitkamil ilçesinde ise 500 yataklı bir hastanenin inşaatına başlanacak." dedi.

 Gaziantep Şehir Hastanesi nin inşaatında son durum ne? 

Gül, bu yatırımların şehirde sağlık alanında büyük gelişme sağlayacağını ve ihtiyacı karşılayacağını belirtti. 

"Yatak kapasitesi en yüksek şehirlerden biri olacağız"

Yatırımların aynı zamanda sağlık turizmine katkı sağlayacağına dikkati çeken Gül, şunları söyleyen

"Aslında biz şehir hastanesinin kapasitesi kadar ilave kentte farklı hastanelerin inşaatlarını devam ettiriyoruz. 3 yıl içinde kentteki hastane inşaatlarını tamamladığımızda bölgede yatak kapasitesi en yüksek illerden biri olacağız. Kentimiz hem komşularına hem de ülke dışından, Suriye, Irak gibi ülkelerden gelen insanlara hizmet vererek sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak."

Şehir Plancıları Odası'ndan Trabzon Şehir Hastanesi için dava!


Geri Dön