16 / 04 / 2024

Murat Kurum: Kur artışı inşaat maliyetini vurmaz!

Murat Kurum: Kur artışı inşaat maliyetini vurmaz!

İnşaat sektöründe kullanılan birçok malzemenin yerel olarak da tedarik edilebildiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 'İthalat maliyetleri gayrimenkul sektörünü daha az etkileyecektir' dedi...



İnşaat sektöründe kullanılan birçok malzemenin yerel olarak da tedarik edilebildiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 'İthalat maliyetleri gayrimenkul sektörünü daha az etkileyecektir' dedi.


İnşaat sektörü üretimindeki birçok bileşenin yerel olarak da sağlanabildiğine dikkat çeken Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 'İthalat maliyetlerinin artması anlamında diğer sektörlere nazaran gayrimenkul sektörünün daha az etkileneceğini düşünebiliriz' dedi.


FAİZ ZORLAMAZ


Son dönem yaşanan piyasa dalgalanmalarının satışlarına olumsuz yansımadığını belirten Kurum, 'Merkez Bankasının almış olduğu kararlar neticesinde, önümüzdeki dönemde konut kredisi faiz oranlarında yıllık bazda bir-iki puanlık artışların olabileceği muhtemel olsa bile, oluşacak faiz oranlarının konut alıcıları için kabul edilebilir sınırlar içinde olacağını düşünüyoruz' şeklinde konuştu.


BÜYÜME SÜRECEK


Genç nüfus ve deprem riskli konutların çokluğu nedeniyle konut sektörünün büyümesinin süreceğini vurgulayan Kurum, 'Nüfusumuzun ortalama yaşı halen 30'un altında bulunmaktadır ve ülkemiz konut stokunun yarısına yakın kısmı deprem riski sebebiyle yenilenmek durumundadır. Artan kişi başı milli gelir ile birlikte orta ve uzun vadede gayrimenkul sektörünün doğal olarak büyümesini izlemeye devam edeceğimizi düşünüyoruz' dedi.


2014'e hızlı girdi


Stoklarında bulunan bağımsız bölümlerin yaklaşık 10 bin adetinin satışının 2014 yılı içinde yapılabileceğini belirten Murat Kurum, 'Şirketimizin mevcut satılabilir bağımsız bölüm stokunun büyük bir kısmı da zaten satılmış durumda' dedi. İstanbul'daki değerli bir arsa için, başarılı bir ihale yaptıklarını söyleyen Kurum, 2014'e hızlı girdiklerini ve yıl içinde şirket açısından kazançlı ihaleler gerçekleştireceklerini söyledi.



Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön