24 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: Kurdaki artış inşaatçıya yaradı!

Uğur Dumankaya: Kurdaki artış inşaatçıya yaradı!

Son dönemde kurda meydana gelen artışla birlikte döviz sahiplerinin gayrimenkule yönelmesi inşaat şirketleri için yeni bir fırsat oldu. Dövizdeki artışı inşaatçılar fırsata çevirdi. Uğur Dumankaya, "İnşaatçılar, ihracatçı gibi oldu" dedi...



Son dönemde kurda meydana gelen artışla birlikte döviz sahiplerinin gayrimenkule yönelmesi inşaat şirketleri için yeni bir fırsat oldu. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, özellikle 17 Aralık siyaseti itibarsızlaştırma operasyonundan bu yana kurdaki artışla birlikte yabancıya satışpayının arttığını belirtti. Dumankaya "17 Aralık operasyonu bizi etkilemedi. Hatta farklı bir durum söz konusu oldu. Dövizin artmasıyla birlikte, fırsatçı yatırımcılar kârlarını realize ederek gayrimenkule döndüler" dedi. Satışlardaki kaporoyu dolar ve euroyla ödemek isteyen bir kitleyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Dumankaya, "Konutlar döviz karşısında ucuzladığı için, yurtdışı satış oranımız ciddi oranda arttı. Bu durumda inşaatçılar da ihracatçı gibi oldu" diye konuştu. 


3 yeni proje yolda 

2013'te 9 projede yaklaşık 1.500 dairenin satışını yaptıklarını anlatan Dumankaya, "2012'ye göre yüzde 29 büyüyerek 420 milyon lira ciro elde ettik. Satışlarımızın yüzde 87'sini konutlar, yüzde 13'ünü de ticari birimler oluşturdu. 2012 yılında yüzde 5 olan yabancıya satış oranımız yüzde 17'ye çıktı" diye konuştu. Dumankaya, 2014'te ise yüzde 38 büyümeyle 580 milyon lira ciro hedeflediklerini, yıl içinde toplam 3 bin 84 dairenin teslimini yapacaklarını belirterek, 3 adet yeni projenin de satışlarına başlayacaklarını kaydetti. 


1.2 milyarlık konut stoku 

Dumankaya 2013'te yüzde 1 KDV'li konutların da çok belirleyici olduğunu ifade ederek, "2014'te de yüzde 1 KDV'li konutların satışı önem kazanacak. Bizim elimizde de 1.2 milyar lira değerinde yüzde 1 KDV stokunda 2 bin daire yer alıyor" dedi. 


Gizli Bahçe'sini ortaya çıkardı

Dumankaya İnşaat, İstanbul'un gelişmekte olan cazibe merkezlerinden Tuzla Aydınlı da hayata geçirdiği oturuma hazır Gizli Bahçe Villa projesini satışa sundu. Yaşamın başladığı Gizli Bahçe Villa projesi ile villa sahiplerine şehir hayatının içerisinde yaşam alanı imkânı sunuluyor. 51 dönüm arazi üzerine konumlandırılan projede 3 tipte 49 villa bulunuyor. Kaliforniya mimarisiyle dizayn edilen villalar konumları itibarıyla birbirlerinin manzarasını kesmiyor. Projede her villanın kendine ait havuz ve otoparkı bulunuyor. Bahçe büyüklükleri ise 300 ile 1.000 metrekare arasında değişiyor. Villalar, 1 milyon 475 bin ile 1 milyon 775 bin lira arasında fiyat seçeneklerine sahip. Ayrıca, yüzde 16 indirim ve taksitleri erteleme imkânı da sunuluyor.


Metrekaresi 100 $'dan 2 bine çıktı

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya şunları söyledi: "Villa Gizli Bahçe'nin bulunduğu Tuzla-Aydınlı bölgesi, son yıllarda yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği ve kazanç sağladığı bir bölge. Burada arsaların metrekare fiyatı 5 sene önce 100 dolar civarındayken, şimdilerde 2 bin liradan satılıyor. Bölge, önümüzdeki yıllarda bilim, teknoloji ve kongre merkezi olarak değerlendirilecek."


Sabah


Geri Dön