26 / 04 / 2024

inşaat patronları

inşaat patronları

İnşaat CEO'ları ve patronları yönettikleri şirketlerin 2019 yılı büyüme stratejilerini ve odaklandıkları başlıca yatırım alanlarını anlattı.

Konut satışları artmaya devam edecek!

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ile Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan konut satışlarını değerlendirdi.

Patronlar inşaat sektörü güven endeksinin artmasını değerlendirdi!

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran ayına göre yüzde 2,5 artarak 80,94'ten 82,95'e yükseldi. Sektör temsilcilerinin konu ile ilgili görüşlerini açıkladı..

İnşaat sektörü MB’nin faiz düşürme kararını yorumladı!

İnşaat patronları ve reel piyasa uzmanları MB’nin faiz düşürme kararını yorumladı. Kararın beklenen bir karar olduğu ve olumlu karşılandığı konusunda hem fikir olan patronlar, bundan sonraki hareketin bankaların faizleri düşürmesi olacağını söyledi.

Uğur Dumankaya: Kurdaki artış inşaatçıya yaradı!

Son dönemde kurda meydana gelen artışla birlikte döviz sahiplerinin gayrimenkule yönelmesi inşaat şirketleri için yeni bir fırsat oldu. Dövizdeki artışı inşaatçılar fırsata çevirdi. Uğur Dumankaya, "İnşaatçılar, ihracatçı gibi oldu" dedi...

İnşaat patronları 2014'ten umutlu!

2013 yılını yüksek moralle kapatan markalı konut projelerinin patronlarının 2014 takvimlerinde yine yenilikler ve arayışlar var. İnşaat patronları 2014'ten umutlu. İşte patronların 2013 yılı değerlendirmeleri...

İnşaat patronlarının konut tercihleri neler?

Ekonomist dergisi, inşaat patronlarının hangi bölgede, hangi konutları tercih ettiğini ele aldı. İşte inşaat sektörüne yön veren isimlerin konut tercihleri...

İnşaat patronları kriz sonrası yeni fırsatlara odaklandı! 

Ekonomide yaşanan krize dair birçok senaryoyu masaya yatıran ve ağırlıklı olarak toparlanmanın yavaş olacağını öngören inşaat patronları, krizin getirdiği yeni fırsatlara odaklanarak yeni dönem yatırım rotasını çizmeye hazırlanıyor.

İnşaat sektörünün 40 yaş altı en güçlü 8 CEO'su!

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'sunu açıkladı. Listede inşaat sektörünün genç ve güçlü patronları da yer aldı...

İnşaatın eski patronları hizmet koltuğunda!

31 Mart Yerel Seçimlerinde iş dünyası ve inşaat sektöründe görev yapan bir çok isim siyasete adım attı. Fatih’te TOKİ eski Başkanı Turan, Ümraniye’de ise Kiptaş eski Başkanı Yıldırım Belediye Başkanı olarak seçildi.

İnşaat patronlarının gözünden 2019!

İnşaat patronları 2019 yılına umutla bakıyor. İşte inşaat patronlarının gözünden 2019...

İnşaat patronlarının 2019 yılı büyüme stratejileri!

İnşaat CEO'ları ve patronları yönettikleri şirketlerin 2019 yılı büyüme stratejilerini ve odaklandıkları başlıca yatırım alanlarını anlattı.

İnşaat patronlarının yarın planları!

39 şirketin yöneticileri, Capital'in 25'nci yıl sayısına özel olarak "gelecek" mesajlarını paylaştı. İş liderleri "Yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz" diyor. Peki inşaat patronlarının yarın planları neler?

İnşaat patronları ucuz konut üretmek istiyor!

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde yükselen konut fiyatlarına dikkat çeken inşaat şirketlerinin patronları zaman zaman ucuz konut seferberliğine katkı sağlayabilecekleri söylüyorlar. 

İnşaat sektörünün 40 yaş altı en güçlü 8 CEO'su!

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'sunu listeledi. Listede inşaat sektörünün genç ve güçlü patronları da yerini aldı...

İnşaatçı yeni dönemde ne bekliyor?

24 Haziran seçimlerinde vatandaşların tercihlerini güçlü iktidardan yana kullanmasıyla inşaat sektörü motal buldu. İnşaat patronları rafa kaldırdıkları yatırım planlarını en kısa zamanda hayata geçirmeye hazırlanıyor....

Patronlar KDV düzenlemesi ve tapu harcı indirimi için ne diyor?

Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e, tapu harcı oranı ise yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürüldü. Peki inşaat patronları ne diyor?

İnşaat patronlarından ucuz konuta destek sözü!

İstanbul’daki konutlarda metrekare satış ortalamasının 5 bin lira sınırına dayanınca düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayali de imkansız oldu. İnşaat şirketlerinin patronları, ucuz konut için seferberlik başlatılırsa destek sözü verdi.

İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

Bugün açıklanan TÜİK temmuz ayı sektörel güven endeksi rakamlarını inşaat patronları değerlendirdi. İşte KLK YAPI, Dağ Mühendislik, Gül Proje, ONS İncek, ERA Gayrimenkul, değerlendirmeleri şöyle:

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da 2,2 arttı!

Haziran ayı güven endeksleri inşaat ve hizmet sektöründe patronların iyimser beklenti içinde olduğunu gösterdi. Perakende sektöründe ise işverenlerin gelecek 3 aydan umutlu olmadığı gözlendi

inşaat patronları Haberi

inşaat patronları

2018 yılında büyük kur hareketleri ve ekonomide yaşanan kriz nedeniyle hedeflerini tutturmakta zorlanan şirketler 2019 yılına muhafazakar hedeflerle gidiyor. Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler ve ekonomik hedeflerdeki farklı tahminler nedeniyle büyük grupların tepe yöneticileri 2019'da temkinli adımlarla büyümenin yolunu arayacak. 2019'un piyasalarda hem talep hem de fonlama açısından zorlu geçeceği öngörüsüyle hareket eden patronlar, yurt dışında yeni pazarları kollarken, yurt içinde ise yeni bir maceraya atılmak yerine mevcudu koruyacak. CEO ve patronlar yönettikleri şirketlerin 2019 yılı büyüme stratejilerini ve odaklandıkları başlıca yatırım alanlarını Ekonomist'e anlattı.


1- Nihat Özdemir/Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı
"Turizm yatırımlarına hız vereceğiz"

"İstanbul Havalimanı'nın ilk etabını 29 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla hizmete açtık. Konsorsiyum olarak ilerleyen günlerde buradaki yatırımlarımızı faz faz tamamlayacak ve dünyanın...