26 / 04 / 2024

İnşaatın eski patronları hizmet koltuğunda!

İnşaatın eski patronları hizmet koltuğunda!

31 Mart Yerel Seçimlerinde iş dünyası ve inşaat sektöründe görev yapan bir çok isim siyasete adım attı. Fatih’te TOKİ eski Başkanı Turan, Ümraniye’de ise Kiptaş eski Başkanı Yıldırım Belediye Başkanı olarak seçildi.



Bu zamana kadar ekonomi yönetiminde ve inşaat sektöründe hizmet eden birçok isim, artık başkan olarak belediyelerde aynı görevlerine devam edecek. Star Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre; yerel seçimlerle birlikte başkanlığa iş dünyası ve bürokrasi de görev almış  birçok kişi siyasete adım attı.

İnşaatın eski patronları hizmet koltuğunda!

Bu isimler arasında en dikkat çeken eski  TOKİ  Başkanı Ergün Turan oldu. Ak Parti’den Fatih Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ergün Turan açık ara fark ile koltuğun yeni sahibi oldu.  Turan, Fatih ile ilgili ‘Deniz Havuzlar’ projesi ile dikkati çekmişti. Turan ayrıca Fatih’in turizmini ayağa kaldıracak projeler ve kadın istihdamına yönelik vaatleri ile büyük beğenileri almıştı. 

İnşaatın eski patronları hizmet koltuğunda!

Yine ekonomi yönetiminde Türkiye’nin en büyük kurumlarından Kiptaş’ın başında olan eski Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise Ümraniye Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Ak Parti’nin adayı olan Yıldırım,  Kiptaş  başkanlığı süresi boyunca yaptığı yatırımlar ve gösterdiği güçlü performans ile beğeni topladı. 

TOKİ’DE BULUT ASALETEN ATANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) görevine asaleten Ömer Bulut atandı. Belediye başkanlığı için kurumdan tamamen ayrılan Mehmet Ergün Turan’ın Fatih Belediye Başkanlığı’nı kazanması sonrası sonrası yapılan atama öncesi Bulut TOKİ’de vekaleten başkanlık görevinde bulunuyordu.

1968 yılında Trabzon’da doğan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu. 1995-2001 yılları arasında İller Bankası Erzurum ve  Ankara  Müdürlüklerinde mühendis olarak çalışan Bulut, TOKİ’de 2006-2011 yılları arasında daire başkanlığı yaptı. 

Ömer Bulut resmen TOKİ'nin yeni başkanı oldu!

İsmet Yıldırım, Ümraniye Belediye Başkanı oldu!

Mehmet Ergün Turan, Fatih Belediye Başkanı oldu!


Geri Dön