26 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: KDV artışıyla ilgili son kararla belirsizlik kalktı, önümüz açıldı!

 Uğur Dumankaya: KDV artışıyla ilgili son kararla belirsizlik kalktı, önümüz açıldı!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, 18 Mayıs 2012 tarihinde görüşülen “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nda



Açıklamada Uğur Dumankaya şöyle dedi: 


“TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen yeni konut alımında ortaya çıkan 17 puanlık vergi artışı ile ilgili yasa tasarısında değişiklik yapılması sektörümüz adına olumlu bir gelişmedir. Bu karar, mütekabiliyet ve kentsel dönüşüm yasası ile birlikte sektöre daha da ivme kazandıracaktır. Yasanın ilk hali ile geçmesi hem mevcut hem de potansiyel müşterilerimiz için sıkıntı yaratacak, ülke ekonomimizin lokomotifi gayrimenkul sektöründe de birçok negatif gelişmeyi peşi sıra getirecekti. Çok yeni kabul edilen kentsel dönüşüm yasası ile birlikte 20 milyon konutun yarısının yenilenmesinin konuşulduğu bir ortamda konut alıcılarının üzerine binecek KDV yükü, kentsel dönüşüm çalışmalarının da baltalanmasına sebep olacaktı. Kurumsallaşma adına adımların atıldığı sektörde böyle bir uygulamanın kayıt dışılığı da yüzde 80'lere çıkarması kaçınılmaz olacaktı. 


Ancak şimdi, bu değişiklik hem müşterilerimiz hem de sektör olarak bizler için son derece sevindiricidir. Tarihi bir hatadan dönüldü diyebiliriz. Dünyada krizin sarsıntılarının devam ettiği bir ortamda, ülkemizdeki istikrarın devam etmesine ciddi katkı sağlayan gayrimenkul sektörünün bu son alınan kararlar ile hükümetimiz tarafından da desteklenmesi ayrıca son derece önemli ve anlamlıdır. Kararın hem halkımıza hem de sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz,” dedi. 



Dumankaya İnşaat

1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan ve ‘’Kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak’’ misyonuyla yola çıkan Dumankaya Grubu bugün başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri pazarlamasından otomotive, sigortacılıktan PVC kapı ve pencere sistemleri üretimine pek çok alanda hizmetler veren bir şirketler topluluğuna dönüşmüştür. Yarım asırlık tecrübesiyle güçlü işbirlikleri, nitelikli insan kaynağı ve yenilikçi yaklaşımıyla olağanüstü projelere imza atan Dumankaya İnşaat, Türkiye’nin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden birisi olma özelliğinin sorumluluğuyla kalitesinden asla ödün vermiyor. 



Geri Dön