28 / 03 / 2024

Murat Kurum: Riskli binaların tespitlerini yaptıralım ve oturmayalım!

Murat Kurum: Riskli binaların tespitlerini yaptıralım ve oturmayalım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de yaptığı konuşmada "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım" çağrısında bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de açıklamalarda bulundu. Kurum, "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım" dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

-Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık, sadece bir alanda enkaz kaldı. Orada da hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

-Kentsel dönüşüm, ülkemiz için terörle mücadele kadar önemlidir. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım.

-17 bina enkazında ve etrafında riskli görülen binalarda yerinde uygulamalar yapacağız. Yeni yapacağımız konutlar zemin artı 5'i geçmeyecek.

-13 ilçemizde yaklaşık 7 bin 600 kapasiteli kamu misafirhanemiz var. Şu an 208 depremzede kalıyor. Yeteri kadar yerimiz var, vatandaşlarımızı kamu misafirhanelerimizde misafir edebiliriz.

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

 


Geri Dön