29 / 03 / 2024

Riskli bina tespiti nasıl yapılır

Riskli bina tespiti nasıl yapılır

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de yaptığı konuşmada "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım" çağrısında bulundu.

Binalarda risk tespiti test fiyatları ne kadar? 

Binasında risk tespiti yaptırmak isteyen ev sahipleri, hasar tespiti yapan kurumları araştırıyor. Peki Elazığ depremi sonrasında gündeme gelen binalarda risk tespiti maliyeti ne kadar? İşte binalarda risk tespiti yapmanın maliyeti...

Yaşadığınız binanın güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Türkiye’de 6,8 milyon riskli yapı yer alıyor. Vatandaşlar güvenli bir binada oturup oturmadığını öğrenmek için belediyelere ya da serbest çalışan inşaat mühendis bürolarına başvuru yapmalı. Bina risk tespitinde kapsamlı bir analiz 4 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Kentsel dönüşüm en riskliden başlayacak!

İstanbul Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından İstanbul'daki riskli binalar için harekete geçirildi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm en riskliden başlayacak....

Riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor. Bu kapsamda kuruluşlarda calısacak personelin yeterlilik şartları yeniden düzenlenirken, sahte rapor veren kurulusun ruhsatı da iptal edilecek.

Eviniz riskli yapı statüsünde mi?

6.5’lik deprem, İstanbul’daki ‘riskli bina’ tehlikesini bir kez daha hatırlattı. Megakent İstanbul’da 300 bin civarında riskli yapı olduğu tahmin ediliyor. Acaba bu riskli yapılardan biri de size ait olabilir mi?

Riskli bina tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli bina tespiti nasıl yapılır? Siz de riskli bina tespiti yaptırmak istiyor ve nasıl olduğunu merak ediyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...

Riskli yapı tespiti zorunlu mu?

Kentsel dönüşüme giren yapılar yıkılarak yerine yeniden inşa ediliyor. Peki, riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Riskli bina tespiti nasıl yapılır Haberi

Riskli bina tespiti nasıl yapılır

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de açıklamalarda bulundu. Kurum, "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım" dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

-Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık, sadece bir alanda enkaz kaldı. Orada da hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

-Kentsel dönüşüm, ülkemiz için terörle mücadele kadar önemlidir. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım.

-17 bina enkazında ve etrafında riskli görülen binalarda yerinde uygulamalar yapacağız. Yeni yapacağımız konutlar zemin artı 5'i geçmeyecek.

-13 ilçemizde yaklaşık 7 bin 600 kapasiteli kamu misafirhanemiz var. Şu an 208 depremzede kalıyor. Yeteri kadar yerimiz var, vatandaşlarımızı kamu misafirhanelerimizde misafir edebiliriz.

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü...