25 / 04 / 2024

Murat Kurum: Riva Deresi'ni kimsenin insafına bırakmayacağız!

Murat Kurum: Riva Deresi'ni kimsenin insafına bırakmayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Riva Deresi'ni kimsenin insafına bırakmayacağız, kaderine terk etmeyeceğiz." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nde bir konuşma gerçekleştirdi. 

Bakan Murat Kurum, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'ndeki konuşmasında Riva Deresi'yle de ilgili açıklamalar yaptı.

 "Tıpkı 1994 yılında Haliç'i kaderine terk etmeyen, 'Temizlenemez' denilen Haliç'i tertemiz hale getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bugün de Riva Deresi'ni kimsenin insafına bırakmayacağız, kaderine terk etmeyeceğiz." diye konuşan Bakan Kurum sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Ülkemizin en özel akarsu projelerinden biri olan Riva Projesi'ni gerçekleştirecek, deremizde canlılığı yeniden yeşerteceğiz. Su sporlarıyla, bisiklet yollarıyla şanına yakışır muhteşem bir doğal alanı inşallah, Tarım ve Orman Bakanlığımızla, Beykoz Belediyemizle birlikte İstanbul'umuza kazandıracağız."

Çocuklara mavisiyle, yeşiliyle tertemiz bir Türkiye bırakmak için çevre yatırımlarını tek tek hayata geçirdiklerini belirten Kurum, "Milletimiz bahçelerine kavuşuyor, şehirlerimiz nefes alıyor." diye konuştu.

Kanal Riva için düğmeye basıldı!


Geri Dön