26 / 04 / 2024

Murat Kurum: Ülkemizde daha önce görmediğimiz olaylarla karşılaşacağız!

Murat Kurum: Ülkemizde daha önce görmediğimiz olaylarla karşılaşacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Ülkemizde daha önce görmediğimiz olaylarla karşılaşacağız. Yoğun yağış, sel, heyelanlar daha sık görülmeye başlanacak” şeklinde konuştu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, Elazığ depremine ilişkin, "İlk konutlarımızı Sürsürü'de bitirdik, teslimlerini gerçekleştireceğiz. Bu yıl sonuna kadar 8 bini Elazığ'da, 2 bini Malatya'da olmak üzere 10 bin konutumuzu bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" diye konuştu.

Giresun'daki sel


Murat Kurum, "Yapılması gereken projeleri planlıyoruz, hızlı şekilde altyapıya ilişkin süreçleri yönetiyoruz. Yeni Dereli'nin inşasını en kısa zamanda yapıp önümüzdeki yılın 6. ayına kadar teslim edeceğiz. Toplamda Dereli'de, Giresun'da, Doğankent'te maliyeti 2 milyar lirayı bulacak yatırımlar ilgili bakanlıklarımızca yapılmakta" dedi.

'Yoğun yağış, sel, heyelanlar daha sık görülmeye başlanacak'


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de 7 bölgeye ilişkin eylem planları hazırlandığını dile getirerek, "Ülkemizde daha önce görmediğimiz olaylarla karşılaşacağız. Yoğun yağış, sel, heyelanlar daha sık görülmeye başlanacak" diye konuştu.

Bakan Murat Kurum, parsel bazında imar planı değişikliğinin tamamen kaldırılacağını söyledi.
"Şehirlerimizi daha planlı, silüeti düzgün, etrafa, komşusuna, yandaki parsele zarar vermeyen şekliyle yönetmiş olacağız” diye konuşan Murat Kurum,  2012'den bugüne kadar 1 milyon 410 bin konutun dönüşümünün sağlandığını belirtti.

‘Riskli gördüğümüz, dönüşmesi gereken 6.7 milyon konut var’


Murat Kurum, "Türkiye'de riskli gördüğümüz, dönüşmesi gereken 6.7 milyon konut var. Yaklaşık 1.5-2 milyonu İstanbul'da" diye konuştu.

 

2012'den bugüne 1 milyon 410 bin konut dönüştü!


Geri Dön