23 / 04 / 2024

Murat Kurum: Yabancıya 5 bin 600 konut satışı gerçekleştirdik! 

Murat Kurum: Yabancıya 5 bin 600 konut satışı gerçekleştirdik! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Daha önce 1 milyon dolar olan yabancıya mülk edinme yasasındaki bedeli, 250 bin dolara düşürdük. Bunun semeresini de eylül ayında net bir şekilde aldık. Geçen seneki eylül ayına oranla yüzde 151 artışla yaklaşık 5 bin 600 satış gerçekleştirdik" dedi..



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Daha önce 1 milyon dolar olan yabancıya mülk edinme yasasındaki bedeli, 250 bin dolara düşürdük. Bunun semeresini de eylül ayında net bir şekilde aldık. Geçen seneki eylül ayına oranla yüzde 151 artışla yaklaşık 5 bin 600 satış gerçekleştirdik." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Kurum, AK Parti Genel Merkezi'nde, "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'ndaki konuşmasında, Hükümetin 100 günlük eylem planındaki 39 eylemden bakanlık olarak sorumlu olduklarını söyledi.

Kendisinin en çok önemsediği eylemin "Ülkenin mekansal strateji planı" olduğunu belirten Kurum, "Bunu bir örnekle anlatmak istiyorum. Hafta sonu Tekirdağ ve Çorlu'da ziyaretler yaptık. Orada 1950 ile başlayan çarpık sanayileşmeyle şu an toplam 12 organize sanayi bölgemiz var. Hemen hemen her gün her hafta Çorlu Ergene Nehri'nin kirlilik haberleriyle karşılaşıyoruz." dedi.

Kurum, çevreye ve kültüre uygun şehirlerin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Şehirlerin 2023, 2053 ve 2071'ini mekansal stratejik plana işlemek zorunda olduklarını ifade eden Kurum, "Biz bunu başlattık ve bir yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Üniversitelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle ve AK Parti kadrolarıyla hazırlayacağımız bu plan, bizim gelecek nesillere bırakacağımız en önemli mirasımız." diye konuştu.  

 

Yabancıya konut satışı Eylül'de yüzde 151,1 arttı!
 


Geri Dön