23 / 04 / 2024

Sur Çölgüzeli ve Üçkuyular'da 5 bin 600 konut üretildi!

Sur Çölgüzeli ve Üçkuyular'da 5 bin 600 konut üretildi!

Sur'daki inşa çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Çölgüzeli ve Üçkuyular bölgelerinde 5 bin 600 konut üretildi." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin yönelttiği soruları yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sur'daki inşa çalışmaları ile ilgili de açıklamalar yaptı.

Sur'daki inşa çalışmaları

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, terörden zarar gören bölgelerle ilgili bir soruyu cevaplarken, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki inşa çalışmalarının 'öncesi ve sonrası' fotoğraflarını gösterdi. 

Sur Çölgüzeli ve Üçkuyular da 5 bin 600 konut üretildi!

Murat Kurum, "Buradaki hayatı bir an önce iyileştirmek adına projelerimize başladık. Altyapıda zarar gören; 12 kilometre kanalizasyon hattı, 11 kilometre içme suyu hattı, 9 kilometre yağmur suyu hattı olmak üzere bütün şebeke hattı yeniden yapıldı. Sur'un etrafını 360 derece çevreleyen yaklaşık bin 900 kilometre yol da tamamlanma aşamasına geldi. Tarihi yapıların restorasyonu, Gazi ve Melik Ahmet caddelerindeki 3 bin 400 dükkanın cephe yenilemesi, sokak sağlıklaştırma çalışmaları, peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Çölgüzeli ve Üçkuyular bölgelerinde 5 bin 600 konut üretildi." şeklinde konuştu.

Sur'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!


 


Geri Dön