20 / 04 / 2024

Murat Şamil Çapar kimdir?

Murat Şamil Çapar kimdir?

MCS Mühendis Yönetim A.Ş. kurucusu Murat Şamil Çapar kimdir?  Murat Şamil Çapar bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? 



Murat Şamil Çapar kimdir?
1971 yılında Gaziantep’de doğan M. Şamil Çapar, Emekli Tabip Albay Mahmut Çapar ile Sema Çapar’ın oğludur.

Orta ve lise öğrenimini Kadıköy Anadolu Lisesi ile  Adana  Anadolu Lisesinde tamamladı.

1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

Yüksek Lisansını İTÜ İnşaat Fakültesi Yapı İşletmesi Anabilim dalında Proje Yönetim mastırı yaparak tamamladı ve 1998 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi ünvanını aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 2016 yılında “Uyuşmazlık Çözüm Kurulları” üzerine başladığı Doktorasına halen devam ediyor. 

İş hayatına 1995 yılında STFA’da başlayıp 1997 yılında Koray Şirketler Topluluğuna geçti. Koray’da Planlama mühendisliği görevi ile işe başladıktan sonra sırası ile 1997 yılında Teknik Ofis Müdürlüğü, 2001 yılında Proje Müdür Yardımcılığı, 2003 yılında İş Geliştirme Müdürlüğü, 2004 yılında Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yerine getirdikten sonra 2006-2015 yılları arasında Koray İnşaat’ta CEO ve şirket hissedarı olarak Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

2015 yılı Haziran ayında MCS-Mühendis Yönetim A.Ş. şirketini kurdu. Şu ana kadar Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türkiye’de çeşitli inşaat yatırım projelerinin yönetimini üstlenen şirketi halen Eczacıbaşı Topluluğunun İstanbul Modern Sanat Vakfı Müzesi projesi ile Özbekistan Devlet Başkanlığına bağlı Taşkent City yeni şehir projesi kapsamında inşaat yatırımlarını yönetmektedir. 

Son 15 yıl içinde iş seyahatleri kapsamında 40 ülkeye ziyarette bulunan M. Şamil Çapar, Rusya, Azerbeycan, Türkmenistan, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Libya, Nijerya, Romanya son olarak da Özbekistan gibi ülkelerde bizzat şirketler kurarak inşaat projeleri yönetmiştir. 

İyi derecede İngilizce yazan ve konuşan M. Şamil Çapar 2 çocuk babasıdır. 

MCS-Mühendis İnşaat'tan Tashkent Hilton ile Kongre Salonu projesi!
 


Geri Dön