19 / 04 / 2024

Muş Botanik Parkı için arsa tahsis edildi!

Muş Botanik Parkı için arsa tahsis edildi!

2017 yılının 3. Meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 55 bin metrekarelik arasının botonik park yapılmak üzere tahsis edildiği konuşuldu.



2017 yılının 3. Meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti ve DBP meclis üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıda meclise havale edilen konular ele alındı. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, geçmiş bir ay içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.


Konuşmasına alt yapı projesine değinerek başlayan Başkan Asya, “Geçen ay itibari ile en çok merakla beklediğimiz alt yapı projemizin yer teslimi sözleşmemizi yaptık. Allah nasip ederse önümüzdeki nisan ayı içerisinde kazmayı vurmayı planlıyoruz. Sıkıntılı bir süreç geçirmemize rağmen sonunda bitmiş olmanın müjdesini sizlerle paylaşmak isterim. Geçen ay Ankara’da bir dizi temaslarda bulundum. Proje takiplerini yaparak yine bu meclisin kararının marifetiyle Toki'ye tahsisli 600 dönümün sıkıntısını giderdik. Askı süreci bitti. Geçen ayın 25’inden itibaren işlemleri başlattık.  TOKİ  başkanıyla da görüştük ve inşallah alternatif bir yaşam merkezi inşa edeceğiz. Sosyal donatı alanıyla, yeşil alanıyla, eğitim, okul vs bu tür alanlarla birlikte ilk etabını 1000 konutla proje çalışmasını başlatıldı” dedi.


İçme suyu projesinde sürecin başladığını kaydeden Başkan Asya, “Geçen pazartesi günü milletvekilimizle beraber DSİ Genel Müdürlüğü ve içme suyu daire başkanlığını ziyaret ettik. İnşallah onu da bismillah deyip artık içme suyu hem muş hem korkut hem Hasköy ve ovadaki 8 tane beldeyle birlikte ulaşılabilecek köyleri de dâhil etmek üzere proje çalışması başladı. Orman genel müdürlüğümüze 2023 hatıra ormanı olarak adlandırdığımız 180 dönüme yakın tahsis işlemleri bitti. İlçe terminali ve yöresel ürünler halimizin projesi bitti ihale aşamasına geldi inşallah mart ayı içerisinde ihalesini yapmış olacağız. Yıldızlı han projesi bitti şu anda finansman temini noktasında bazı bakanlıklarla işbirliği devam etmektedir. İhale aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Huzurunuzda valimize il özel idaresi genel sekreterliğine ve 25 tane il genel meclis üyemize teşekkür ederiz. Özel idare ile Vahit Özmen ortaokulu arasında bulunan Botanik park yapılmak üzere 55.000 metrekare arsanın belediyeye tahsisi sağlandı. Proje çalışmalarımız başladı. Bulvar projemizi başlattık daha öncede sizlerle istişare etmiştik. Çünkü alt yapıya girdiğimizde istasyon caddesinin bulvarını orta refüjüyle, aydınlatmasıyla ve kaldırımlarıyla bir bütün olarak şu anda onunda proje çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Yani diyeceğim bu meclis bu belediye söz verdiklerinin tümünü gerçekleştirme konusunda yoluna devam ediyor. Dolayısıyla bu meclisimizde alacağımız kararların özelde ilimize, bölgemize genelde de ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.


Başkan Asya'nın konuşmasının ardından Meclise havale edilen evraklar görüşüldü.



Günaydın Muş 


Geri Dön