19 / 04 / 2024

Musa Çicek İnşaat, 232 markasıyla büyüyor!

Musa Çicek İnşaat, 232 markasıyla büyüyor!

İzmir'de hayata geçirdiği projeleriyle adından söz ettiren Musa Çiçek İnşaat, farklı mimari tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Genel Müdür Mehmet Akif Küçük, 2019'da da yeni projelerle İzmir'de faaliyetlerine devam edeceklerini belirtiyor.



Temelleri 1970’li yıllarda atılan ve bugün ikinci ve üçüncü kuşaklar tarafından yönetilen Musa Çiçek İnşaat, İzmir’de hayata geçirdiği örnek projelerle binlerce kişiye ayrıcalıklı bir hayatın-kapılarını açıyor. İzmir’de 70’li yıllardan itibaren birçok kişiyi ev sahibi yapan Musa Çiçek İnşaat, son yıllarda ise ses getiren projeleriyle adından söz ettiriyor. Boliva Bornova, Park 232 Ayrancılar, 232 Flora Gaziemir projeleriyle sektöre farklı mimari tasarımlar kazandıran firma, Hem 232 Yelki hem de 232 Narlıdere Premium ile bu geleneği sürdürüyor. Musa Çiçek İnşaat Genel Müdürü Mehmet Akif Küçük, “Çeşme ve Gaziemir bölgeleri için çalışmalarımız sürüyor” diyerek hem mevcut projeler hem de gelecek planları hakkında Capital'in sorularını yanıtladı.

Musa Çicek İnşaat, 232 markasıyla büyüyor!

Musa Çiçek İnşaat’ın kuruluş öyküsünü anlatır mısınız?
Temellerimiz 1970’li yıllarda Çiçek Kardeşler ticari unvanıyla dönemin şartlarına ve tercihlerine uygun müşterilerine, gayrimenkul alım satımı yaparak, onlara yeni ufuklar açmalarıyla atıldı.

Ürkmez’deki 150 villadan oluşan ilk projeleri Çiçek Tatil Sitesi’ni hayata geçirerek, inşaat sektörüne yepyeni bir soluk getirdiler. 80’lı yıllardan itibaren hem kent içinde, hem de kent çevresinde gelişmekte olan yeni yerleşim birimlerinde önemli projelere imza atarak hızlı bir büyüme dönemine girdiler. 2007 yılına kadar ismi güvenirlik, özen ve kaliteyle özdeşleşen Çiçek Kardeşler’in kurucuları Musa Çiçek ve Ali Çiçek, aldıkları bir kararla ve farklı isimlerle sektördeki yolculuklarına devam etti. Bu tarihten sonra Musa Çiçek İnşaat olarak sektördeki çalışmalarına devam eden firmamız, ismini detaylara ve el işçiliğine verdiği önem ile yoğurarak bir marka yarattı. Bugüne gelindiğinde Musa Çiçek İnşaat gerçek anlamda kumcusunun titizliğiyle temelini attığı, yaklaşımı ile ‘handmade’ diyeceğimiz ve içinde titiz ince dokunuşları barındıran bir marka oldu. 2008 yılında Musa Çiçek’in vefatına kadar geçen süre içinde firma, yaklaşık bin 110 konut ve 110 ticari ofis planlaması yaptı ve eksiksiz olarak tamamladı. Bu talihten sonra, firmanın yeni kuşak temsilcileri Raziye Çiçek, Habip Uz ve Gökçe Uz yöneticiliğiyle devraldıkları bayrağı daha ileriyi taşımak adına Onur Bilgen Plaza, Çiçek Park Gaziemir gibi bir çok projeye imza attılar.

2018 yılı firmanız ve gayrimenkul sektörü açısından nasıl geçti? Yeni yıldan beklenti ve hedeflerinizden söze eder misiniz?
2018 yılı firmamız açısından verimli bir yıl olarak geçti. Üretime devam ettiğimiz ve üretimi biten projelerimizde konut stoğumuzu yüzde 68 civarında satmış durumdayız. Konut sektörünün 2019 yılında gerek yerli gerekse de yabancı yatırımcılar tarafından ilgi odağı olacağını düşünüyoruz. Devlet destekli konut sektörü için önem arz eden kredilerin faiz oranlarında düşüş beklemekteyiz. Hedefimiz kalan konut stoğumuzu eritmekle birlikte yeni projelere hazırlanacağımız bir yıl olması yönünde.

Şu anda devam eden yatırımlarınız hakkında bilgi verir misiniz? Yeni projeler gündemde mi?
Şuan Güzelbahçe/Yelki’de 232 Yelki ile 232 Narlıdere Premium projelerinin inşaatı devam ediyor. Çeşme ve Gaziemir bölgelerinde ise çalışmalarımız sürüyor.

Hem 232 Yelki, hem de 232 Narlıdere Premium projelerinde kaç konut yer alıyor. Ne zaman tamamlanacak? Her iki projenin sosyal donatıları hakkında bilgi verebilir misiniz?
232 Narlıdere Premium projemiz içerisinde 32 konut barındırıyor. Tek bloktan oluşacak olan proje, 2 bin 300 metrekare arsa alanı üzerine inşa ediliyor. Konutlar ise 2+1'den 5+1'e kadar değişiklik gösteriyor. Dairelerin büyüklükleri ise 129 metrekare ile 405 metrekare aralığında değişiyor. 2019’da tamamlamayı planlıyoruz. 232 Narlıdere Premium, 7/24 özel güvenlik, apartman içinde katlara ulaşımı kolaylaştırmak için asansör sistemi, İzmir’in en iyi manzarasını yakalayan panoramik bina tasarımı, çocuklar için özel olarak tasarlanmış aktivite ve oyun alanları, her daireye ayrılmış özel kapalı otopark alanı ve merkezi sistem ısıtma özellikleri ile donatıldı.

232 Yelki  İzmir  ise 28 adet dubleks daire ve 17 adet tripleks ikiz villadan oluşuyor. 45 konuttan meydana gelen 232 Yelki İzmir projesinin konut seçenekleri arasında 2+1,3+1 ve 5+1 daireler yer alıyor. Daire büyüklükleri ise 149 ile 379 metrekare arasında değişiyor. 232 Yelki Güzelbahçe projesinin sosyal olanakları arasında çocuk oyun alanları, rekreasyon alanları, aktivite alanları, dinlenme alanları, yürüyüş yollan, 24 saat güvenlik, açık otopark ve açık yüzme havuzu bulunuyor.

Ne tarz konutlar üretiyorsunuz? 232 önemli bir markanız oldu. Bu markayla konut üretmeye devam edecek misiniz?
Premium projeler üretmeye çalışıyoruz. Müşteriye göre konut üretme anlayışımız devam ediyor Açıkçası bakış açımız sektöre her zaman kaliteli, modem yapılar üretmek oldu. 232 markasıyla daha butik ancak aileler için daha yaşanabilir, konforlu alanlar inşa etmeye çalışıyoruz. Daha çok kazanma duygusu ve kalitesiz bir yapı anlayışıyla hareket etmektense, her kesime hitap eden bir anlayışa sahibiz. Bu da beraberinde premium anlayışını ortaya çıkarıyor. 232 bizler için çok özel bir marka oldu. ‘İzmirli’nin ne istediğini biliyoruz’ düşüncesiyle
ortaya çıkan marka geldiğimiz noktada hem bizim hem de müşterilerimizin beğenisini kazandı. Bilakis müşterilerine temas etmeyen, ne istediğini çözemeyen bir marka varlığını devam ettiremez.

Bu beğeni ve takdiri almış olmaktan ötürü çok mutluyuz.

Projelerinizde konutlar ne kadar prim yaptı?
En büyük PR'ın müşteri memnuniyeti olduğuna inanıyoruz. Kazanan, kaliteli yapılarla buluşan müşteriler her zaman müşteri kazandırır düşüncesindeyiz. Projelerimize göre değişmekle beraber şunu söyleyebilirim müşterilerimiz yapmış olduğumuz topraktan satışlardan ciddi kar elde ettiler.

Büyüme konusunda şirket olarak nasıl bir yol haritası izliyorsunuz? 5 yıl içinde kendinizi nerede görüyorsunuz?
Her zaman için agresif büyümeden imtina ederek çalıştık böyle de çalışmaya devam edeceğiz. Sözünü yerine getiremediğimiz hiç bir yatırım gerçekleştirmeyeceğimizin altını çizmeliyim. Önümüzdeki 5 yıl içinde şirketimizi daha iyi konuma taşıyacağımızdan eminiz. Bilakis herkesin müteahhitlik yaptığı dönemler geride kaldı bizce.

İzmirli konut alıcısı ev alırken nelere dikkat ediyor?
Bizce İzmirli konut alıcısı seçici özelliğe sahip. Çok fazla kişinin yaşadığı ve toplu yapılaşmanın olduğu konutlardan ziyade yaşam alanlarına, sosyal alanlara fazlasıyla yer veren içinde oyun alanlarım barındıran konudan tercih ediyorlar. Bizce sloganımız olan 'Yaşama Saygılarımızla’ İzmirlinin hissiyatının tercümesi niteliğinde.


Geri Dön