26 / 04 / 2024

MÜSİAD Uluslararası Ticaret Fuarı'na 102 ülkeden 7 bin işadamı katılacak!

MÜSİAD Uluslararası Ticaret Fuarı'na 102 ülkeden 7 bin işadamı katılacak!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği' nin (MÜSİAD) iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Ticaret Fuarı ve İş Forumu'na bu yıl 102 ülkeden 7 bin işadamı katılacak...





MÜSİAD Uluslararası Ticaret Fuarı'na bu yıl 102 ülkeden 7 bin işadamı katılacak. Genel Başkan Olpak, "İşbirliklerine aracı oluyoruz" dedi


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Ticaret Fuarı ve İş Forumu'na bu yıl 102 ülkeden 7 bin işadamı katılacak. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 26-30 Kasım 2014'te CNR Fuar Merkezi'nde 15'incisi düzenlenecek fuarın aynı zamanda, "Küresel Finans Sistemine Bakış ve Yeni Yönelimler" başlıklı 18'inci Uluslararası İş Forumu'na (IBF) da ev sahipliği yapacağını belirtti. Olpak, 2012'de yapılan fuara 92 ülkeden 5 bin 140 işadamının katıldığını hatırlatarak, "O zamanki fuarı 150 bin Türk işadamı ziyaret etmişti. Bu yıl bunun üzerine çıkacağız. 100 bin metrekarelik alana yayıldık. Son fuarın ardından yaptığımız ankette katılımcıların yüzde 79'u olumlu görüş verdi. Ancak daha da önemlisi iş bağlantılarında yüzde 78'lik başarı oranı yakaladık" bilgisini verdi. 


FIRSAT ORTAMI 

MÜSİAD Uluslararası Fuarı aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) Resmi İş Forumu statüsüne de sahip. Fuar bu özelliğiyle kamu-özel sektör buluşmasına aracılık ediyor. Olpak bu yıl fuarda Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Nijerya, Libya, Pakistan, Sudan, Güney Afrika, Fas, Cezayir, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ın katılımıyla, ikili iş görüşmeleri yapılacağını söyledi. Bu 14 ülkeyle ticari ilişkilerin geliştirileceğini anlatan Olpak, "Türkiye'nin hedef ülkelerinin ekonomi, ticaret ve turizm bakanları da fuarda olacak. Bu şirketler için büyük fırsat" dedi. 


TEKNOLOJİ TASARLAYAN ŞİRKETLERE FIRSAT

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan da, derneğin iş dünyasına sunduğu vizyon projesi "High Tech Port by MÜSİAD" hakkında bilgi verdi. Bostan, bu yılki fuarda bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'nin yüksek teknoloji üreten firmalarının buluşma noktası olmayı hedefliyoruz. Tech Port by MÜSİAD Türkiye'nin yüksek teknoloji alanındaki dünyaya açılan milli pavilyonu olmaya aday. Bu yolda yürüyerek Türkiye'yi takip eden değil, üreten ülke haline getirmek istiyoruz. Şirketlerimiz teknolojiyi planlayan, tasarlayan liderler olabilir." 


24 YILDIR AÇILIMI TEŞVİK EDİYOR

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, derneğin kurulduğu 1990'dan bu yana uluslarası ilişkilerin geliştirilmesi için önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı. Olpak, bu sayede Türk işadamlarının yurtdışına açılmasını teşvik ettiklerini söyledi.



Sabah 


Geri Dön