29 / 03 / 2024

Vefa Group MÜSİAD Fuarı'nda 5 bin işadamı ağırlayacak!

 Vefa Group MÜSİAD Fuarı'nda 5 bin işadamı ağırlayacak!

Vefa Group, son yılların en büyük iş buluşması olarak nitelenen MÜSİAD Fuarı’nda, 86 ülkeden gelen 5 bin işadamı ile buluşmaya hazırlanıyor...



. Vefa Group İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, MÜSİAD Fuarı’nı özellikle son yıllardaki pazar hedefleri içinde yer alan bölgelerden gelen ziyaretçiler nedeniyle önemli bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 11-14 Ekim tarihleri arasında CNR Expo Center’da gerçekleştirilecek olan MÜSİAD Fuarı’nda yerini alacak olan prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün önde gelen markalarından Vefa Group, fuarda 86 ülkeden gelen 5 bin işadamı ile işbirliği fırsatı arayacak. 


Fuarları her zaman fırsat olarak gördüklerini, yurtiçi ve yurtdışında her yıl birçok fuara katıldıklarını söyleyen Vefa Group İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, MÜSİAD Fuarı’nı da özellikle son yıllardaki pazar hedefleri içinde yer alan bölgelerden gelen ziyaretçiler nedeniyle önemli bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.

Artan ihracat potansiyelleri ile birlikte yurtdışı portföylerine ekledikleri yeni ülkelerin büyük bir bölümünün Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Afrika ve Orta Asya’da yer aldığını hatırlatan Turan Koçyiğit, MÜSİAD Fuarı’nın bu bölgelerdeki potansiyellerine önemli katkı sunacağını düşündüklerini kaydetti. 


Geniş bir ürün yelpazesine sahip


Vefa Group’un prefabrike ve hafif çelik yapı sektöründe 1990 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini hatırlatan Turan Koçyiğit, sektörde birçok yeniliğe imza attıklarını belirtti. Bugün altı marka ile prefabrike şantiye binalarından acil yerleşim ünitelerine, profesyonel kullanıma uygun binalardan konutlara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını dile getiren Koçyiğit, grubun bugüne kadar gerçekleşen uygulama hacminin ise 3 milyon metrekareye ulaştığını kaydetti. Turan Koçyiğit, sözlerine şöyle devam etti: “Vefa Group’un gelişiminde ve başarısında müşteri memnuniyetini esas alan kalite anlayışı ve müşterilerinden gelen talep ve beklentilere dünya standartlarında çözümler üretme gayretinin büyük payı var. Bu anlayış ve gayrete, optimum malzeme ve insan kaynağı ile maksimum verimliliğe ulaşmak için yapılan yatırımlar, titizlikle seçilen tedarikçiler, tecrübe ve uzmanlığa verilen öncelik, sürekli gelişen üretim ve uygulama hızı da eklenince ortaya aynı zamanda ekonomik ve pratik çözümler de çıkmış oluyor.

Vefa Group’un AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ise sektöre yön veren ve sektörün gelişimini sağlayan bir lokomotif niteliği taşıyor. Bu çalışmalar için özel olarak istihdam ettiği nitelikli kadro ile bugüne kadar pek çok ilke imza atan Vefa Group, yaptığı teknoloji yatırımları ve geliştirdiği tasarımlar ile değerler üreterek ülke ekonomisine katkı sunuyor.”


50’yi aşkın ülkede yer alıyor


Vefa Group’un üretiminin yüzde 50’sinden fazlasını dünya çapında kurduğu çözüm ortaklıkları ve işbirlikleri ile Sibirya’dan Sudan’a, Venezuela’dan Afganistan’a kadar geniş bir coğrafyaya ihraç ettiğini söyleyen Turan Koçyiğit, ihracat yaptıkları ülke sayısını 50’nin üzerine taşıdıklarını kaydetti. Geçen yıl Venezuela, Panama ve Bahamalar ile ilk defa Amerika kıtasına giriş yapan Vefa Group’un Afrika’nın ortası ve güneyindeki ülkelerde de giderek güçlendiğini söyleyen Koçyiğit, “Vefa Group’un bu yıl ilk defa gittiği ülkeler arasında Ekvator Ginesi, Mali, Kenya, Somali, Tunus, Sierra Leone ile Afrika’nın ağırlığı dikkat çekerken Avrupa’dan İngiltere ve İspanya ihracat listesindeki yerini aldı” dedi. 


Yeni fabrika yakında üretime geçiyor


Yaptıkları yatırımlar ile mevcut üretim tesislerinde aynı miktardaki personel ile 5 yıl öncesine göre 5 kat daha hızlı üretimler gerçekleştirdiklerini belirten Turan Koçyiğit, Vefa Group’un, önümüzdeki beş yıl içerisinde sektörün tescillenmiş lideri olma hedefi doğrultusunda ise Gebze Dilovası’nda yeni bir fabrika kurduğunu ve fabrikanın çok yakında üretime geçeceğini açıkladı. Teknolojik gelişmeleri de yakından takip ettiklerini söyleyen Koçyiğit, “Vefa Group, bugün itibariyle büyük bir bölümü mimar ve mühendislerden oluşan teknik ve idari personelinin yanısıra, üretim ve montaj kadrosu ile toplam 650 kişiye de istihdam sağlıyor” dedi. 



Geri Dön