26 / 04 / 2024

MÜSİAD’dan 81 ilde Orta Ölçekli Sanayi Sitesi!

MÜSİAD’dan 81 ilde Orta Ölçekli Sanayi Sitesi!

MÜSİAD tarafından ilk olarak Tekirdağ'dan başlayarak 81 ile Orta Ölçekli Sanayi Siteleri yapılacak. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Hedefimiz, milli gelire yılda doğrudan 200 milyar dolar artı katkı sağlamaktır." dedi...



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üretim alanları ile imkânları kısıtlı imalatçıların organize sanayi bölgelerine (OSB) rahat geçiş yapabilmeleri için 81 ilde Orta Ölçekli Sanayi Siteleri kuracak. Siteler il ve ilçelerin üretim potansiyellerine göre 200 ila bin dönümlük araziler üzerinde yapılacak. İmalathaneler ise zeminde 500 metrekare, bin metrekare, bin 500 metrekare ve 2 bin metrekareden oluşacak.

İlk olarak Tekirdağ Ergene Velimeşe OSB Bölgesi’nde hayata geçirilecek projenin temelleri, 9 Kasım Cumartesi günü atılacak.

MÜSİAD’dan 81 ilde Orta Ölçekli Sanayi Sitesi!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye’nin hedeflenen sanayi üretimine ulaşabilmesi için öncelikle mekânsal düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade ederek, “MÜSİAD olarak proje kapsamındaki asıl hedefimiz, Türkiye’ye 10 senede 20 bin yeni orta büyüklükte işletme kazandırmak ve milli gelire yılda doğrudan 200 milyar dolar artı katkı sağlamaktır. Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda belirlediği “üretim ekonomisi” anlayışının söylemden eyleme geçirilmesi adına en rasyonel çözüm, 81 ilde kurulacak OSB’lerin bir an önce hayata geçirilmesidir” dedi.


Geri Dön