25 / 04 / 2024

Müsiad'dan Van'a 100 prefabrik konut!

Müsiad'dan Van'a 100 prefabrik konut!

Vanın Erciş ilçesinde meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından MÜSİAD üyeleri, Esenpınar köyü başta olmak üzere 100 prefabrik konutluk bir projeyi hayata geçiriyor



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Vanın Erciş ilçesinde meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından Esenpınar köyü başta olmak üzere 100 prefabrik konutluk bir projeyi hayata geçiriyor.
 MÜSİADdan yapılan yazılı açıklamada, MÜSİADın yurt genelinde yayılmış 33 şubesi ve 5 bini aşkın üyesi ile Vana başta gıda ve giyim malzemeleri olmak üzere onlarca TIR dolusu malzemeyi gönderdiği kaydedildi. Açıklamada, ayrıca MÜSİAD Gıda ve Tarım Sektör Kurulu, MÜSİAD üyelerinin bir kısmının kurbanlarını Vanda keserek, Kurban Bayramında zor koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan 2 bin 500 aileye kurban eti ulaştırdığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

 Bununla beraber MÜSİADın Gençlik Kurulu üyeleri Genç MÜSİAD, Vanlı Kardeşleriyle Beraber sloganıyla Van ve çevresindeki depremzede binlerce çocuğu sevindirirken, bir okulu da ihtiyaç duyulan ekipmanlar ile donattı. Bütün bu yardımlarıyla Vandaki acil sorunların çözülmesinde bir nebze olsun katkıda bulunmak isteyen MÜSİAD, bölgede kalıcı çözümler için de ayrıca düğmeye bastı. MÜSİAD Yönetim Kurulunda alınan karar sonrasında, üyeler tarafından yapılan yardımlarla Vanda 100 hanelik prefabrik konutlardan oluşan bir proje hazırlandı. Bu doğrultuda, idari mercilerle temasa geçen MÜSİAD yetkilileri, ilk etapta Vanın Esenpınar Köyünde yaşayan deprem mağdurlarının soğuk kış şartlarında barınma sorunlarını bu konutlarla çözecek. 3 hafta içinde tamamlanması planlanan konutların imalat çalışmaları başlamış vaziyette olup, inşaatı da 2 hafta içinde başlayacak.
Akşam


Geri Dön